Home » Business » Clienții DigiMobil vor folosi gratuit rețeaua Vodafone

Clienții DigiMobil vor folosi gratuit rețeaua Vodafone

Clienții serviciului de telefonie DigiMobil vor putea beneficia de o acoperire mult mai mare, după ce compania RCS-RDS a semnat un acord cu Vodafone România prin care ei să folosească rețeaua Vodafone. Surse din piață au declarat pentru ECONOMICA.NET că inițierea unui apel de către un client DigiMobil sau folosirea internetului atunci când se află în roamingul național pe rețeaua Vodafone sunt gratuite.

Acordul a fost încheiat doar pentru rețeaua 2G prin care Vadafone furnizează servicii de voce și internet la viteză GPRS la 56 Kbps. Tot ce trebuie să facă utilizatorii atunci când ies din acoperirea 3G a Digi Mobile este să seteze telefonul pe căutare automată iar acesta se va înregistra automat în rețeaua Vodafone. Înțelegerea dintre RCS-RDS și Vodafone va fi valabilă doi ani ani de zile, până când operatorul de cablu își va moderniza rețeaua. Momentan, acest tip de roaming național este funcțional doar pentru serviciilde de voce, nu și pentru cele de date.

Contactați de ECONOMICA.NET cei de la RCS&RDS  și Vodafone au confirmat tranzacția.

„Vodafone Romania si RCS & RDS au incheiat un acord de roaming national, pe baza prevederilor noilor licente de frecvente radioelectrice. Acordul dintre cele doua parti este valabil pentru o perioada de 2 ani” se arată în răspunsul RCS&RDS la solicitarea ECONOMICA.NET.

RCS&RDS are printre cele mai bune oferte pentru telefonia mobilă cu abonamente care încep de la 2 euro (utilizatorii serviciului Digi Mobil primesc 200 de minute naționale și internet mobil nelimitat cu viteze de până la 21,6 Mbps pentru traficul de până la 3 GB) și merg până la 10 euro, preț în care clienții primesc 1.500 de minute naționale și un trafic de 5 GB la internet. Marele dezavantaj era exact aria de acoperire a semnalului, mai redusă decât a celorlalți operatori. Anul trecut numărul total al abonaților la serviciile de telefonie mobilă a RCS&RDS se ridica la 2 milioane.

Sursa: economica.net

Clienții serviciului de telefonie DigiMobil vor putea beneficia de o acoperire mult mai mare, după ce compania RCS-RDS a semnat un acord cu Vodafone România prin care ei să folosească rețeaua Vodafone. Surse din piață au declarat pentru ECONOMICA.NET că inițierea unui apel de către un client DigiMobil sau folosirea internetului atunci când se află în roamingul național pe rețeaua Vodafone sunt gratuite. Acordul a fost încheiat doar pentru rețeaua 2G prin care Vadafone furnizează servicii de voce și internet la viteză GPRS la 56 Kbps. Tot ce trebuie să facă utilizatorii atunci când ies din acoperirea 3G a Digi Mobile este…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: