Home » Justitie » Comercianții bârlădeni, „arși” de controale

Comercianții bârlădeni, „arși” de controale

În urma unui control efectuat de Poliția Bârlad împreună cu Protecția Consumatorului Vaslui, au fost aplicate amenzi în valoare de 82.000 de lei și confiscate produse alimentare în valoare de 5.300 de lei.

Polițiștii, jandarmii și comisarii de la Protecția Consumatorului au desfășurat, pe 10 aprilie, un amplu control care a vizat prevenirea și descoperirea de acte ilicite de comerț în Piața „Sf. Ilie” Bârlad, în magazine de produse alimentare, precum și în depozite en-gros. Au fost verificate 74 de persoane fizice și juridice, precum și 32 de autovehicule, oamenii legii aplicând 51 de amenzi, dintre care 43 pentru încălcarea prevederilor Legii 12/1990, privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite. Valoarea totală a sancțiunilor se ridică la 82.000 de lei, iar cea a bunurilor ridicate în vederea confiscării, la 5.300 de lei. De asemenea, au fost constatate două infracțiuni (fals și uz de fals), întocmindu-se un dosar penal în care polițiștii efectuează cercetări pentru clarificarea aspectelor referitoare la falsificarea de documente contabile.

„S-au efectuat verificări la punctul de lucru al unei societăți comerciale din Bârlad care are ca principal obiect de activitate comercializarea produselor alimentare. Întrucât nu erau respectate prevederile legale privind efectuarea actelor de comerț, a fost dispusă sancționarea contravențională a administratorului cu amendă în valoare de 5.000 de lei, conform art. 1, lit. d și e, din Legea 12/1990, republicată. Totodată, a fost ridicată în vederea confiscării cantitatea de 2.380 de kg de produse procesate din cereale (făină de porumb, combinate, șrot, crupe) și 53 de litri de ulei alimentar de floarea-soarelui. Valoarea bunurilor ridicate în vederea confiscării este de 2.500 de lei”, ne-a declarat subcomisar Mihaela Ștraub, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui.

Acțiunea a fost organizată de polițiștii Serviciului de Investigare a Fraudelor, sprijiniți de polițiștii din cadrul structurilor de Investigații Criminale, Acțiuni Speciale și Poliție Rutieră.

În urma unui control efectuat de Poliția Bârlad împreună cu Protecția Consumatorului Vaslui, au fost aplicate amenzi în valoare de 82.000 de lei și confiscate produse alimentare în valoare de 5.300 de lei. Polițiștii, jandarmii și comisarii de la Protecția Consumatorului au desfășurat, pe 10 aprilie, un amplu control care a vizat prevenirea și descoperirea de acte ilicite de comerț în Piața „Sf. Ilie” Bârlad, în magazine de produse alimentare, precum și în depozite en-gros. Au fost verificate 74 de persoane fizice și juridice, precum și 32 de autovehicule, oamenii legii aplicând 51 de amenzi, dintre care 43 pentru încălcarea…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: