Home » Politic » Un deceniu de la aderarea României la NATO: 10 ani buni pentru țara noastră
Dan Bordeianu

Un deceniu de la aderarea României la NATO: 10 ani buni pentru țara noastră

„În actualul context tensionat de amenințări militare, misiunea României de a securiza frontiera estică a NATO și UE devine tot mai importantă”, a declarat deputatul PNL Dan Bordeianu.

Deputatul liberal de Vaslui Dan Bordeianu are numai cuvinte de apreciere la adresa NATO și a contribuției României la această alianță militară. Asta deși “participarea țării noastre la misiunile militare comune din Balcanii de Vest, Afganistan, Irak și nordul Africii a însemnat peste 40.000 de militari români implicați în diverse operațiuni și, din păcate, 25 de eroi căzuți la datorie, la care se adaugă cei 140 de eroi răniți și invalizi”, așa cum se arată într-o declarație politică.

“După un deceniu de la aderarea României la NATO, riscurile și amenințările la adresa securității continentului european au devenit tot mai pregnante în contextul evenimentelor din Ucraina, soldate cu invazia și, ulterior, anexarea Crimeii de către Federația Rusă. Conflictele înghețate din spațiul Mării Negre, din Abhazia și Osetia, Nagorno-Karabah, Transnistria și, recent, Crimeea reprezintă tot atâtea riscuri și amenințări pentru securitatea regională și europeană. În actualul context tensionat de amenințări militare, misiunea României de a securiza frontiera estică a NATO și UE devine tot mai importantă”, menționează Bordeianu.

"În actualul context tensionat de amenințări militare, misiunea României de a securiza frontiera estică a NATO și UE devine tot mai importantă”, a declarat deputatul PNL Dan Bordeianu. Deputatul liberal de Vaslui Dan Bordeianu are numai cuvinte de apreciere la adresa NATO și a contribuției României la această alianță militară. Asta deși “participarea țării noastre la misiunile militare comune din Balcanii de Vest, Afganistan, Irak și nordul Africii a însemnat peste 40.000 de militari români implicați în diverse operațiuni și, din păcate, 25 de eroi căzuți la datorie, la care se adaugă cei 140 de eroi răniți și invalizi”, așa…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile