Home » Invatamant » Un vasluian în lotul național de științe: Steaua de la LMK
Vlad Simbotin

Un vasluian în lotul național de științe: Steaua de la LMK

Vlad Sîmbotin, elev în clasa a noua la Liceul “Mihail Kogălniceanu” Vaslui a fost cooptat în lotul care va participa la Olimpiada Internațională de științe a Uniunii Europene.

Învățământul vasluian produce valori. Dovada o reprezintă performanțele înregistrate de elevii Liceului “Mihail Kogălniceanu” (LMK) Vaslui la etapa națională a olimpiadei de biologie. Vlad Sîmbotin, elev în clasa a noua, a terminat concursul pe locul doi pe țară, obținând premiul II și un loc în lotul României care va participa la Olimpiada Internațională de științe a Uniunii Europene.

Tot de la LMK, Laura Elena Dudău, clasa a XI-a, a obținut premiul III. Ambii elevi sunt îndrumați de profesoara Gianina Romașcu. De remarcat faptul că elevul Vlad Sîmbotin s-a calificat și la faza națională a altor două olimpiade, lingvistică și geografie.

“Pentru mine aceste distincții reprezintă o mare bucurie. E o confirmare a faptului că, atunci când muncești, apar și rezultatele. Acești copiii sunt capabili să obțină performanțe și merită toate felicitările”, a declarat Gianina Romașcu.

Trebuie spus că Răzvan Ciulei, de la clasa a X-a, bilingv, a obținut premiul I la Olimpiada Națională de engleză. El este pregătit de profesoarele Mihaela Liteanu și Liliana Ciobanu.

“Este o mândrie pentru noi și o confirmare a eforturilor depuse atât de elevi, cât și de către profesori. Merită toate aprecierile”, ne-a spus Cătălin Ignat, directorul LMK.

Vlad Sîmbotin, elev în clasa a noua la Liceul “Mihail Kogălniceanu” Vaslui a fost cooptat în lotul care va participa la Olimpiada Internațională de științe a Uniunii Europene. Învățământul vasluian produce valori. Dovada o reprezintă performanțele înregistrate de elevii Liceului “Mihail Kogălniceanu” (LMK) Vaslui la etapa națională a olimpiadei de biologie. Vlad Sîmbotin, elev în clasa a noua, a terminat concursul pe locul doi pe țară, obținând premiul II și un loc în lotul României care va participa la Olimpiada Internațională de științe a Uniunii Europene. Tot de la LMK, Laura Elena Dudău, clasa a XI-a, a obținut premiul III.…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: