Home » Sanatate » Vremea își face de cap în județ: Frigul i-a băgat în spital

Vremea își face de cap în județ: Frigul i-a băgat în spital

Din cauza schimbărilor bruște de temperatură, mulți vasluieni au probleme de sănătate.

Trei vasluieni care au dat mai multe pahare peste cap au ajuns la spital după ce au stat ore în șir sub cerul liber. Au suferit hipotermii severe și au intrat în stare de șoc.

Prima victimă a vremii capricioase a fost un bărbat de 60 de ani, din localitatea Bălteni. Acesta a ajuns cu ambulanța la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, după ce s-a cinstit cu mai multe pahare și a căzut într-un șanț de unde nu s-a mai putut ridica. A rămas toată noaptea în ploaie și frig, abia dimineață fiind descoperit de niște săteni, care au sunat imediat la 112.

„Am avut surpriza să fim solicitați la un bărbat cu hipotermie severă. Acesta a întrecut numărul paharelor și a stat toată noaptea în frig și ploaie. L-am stabilizat în ambulanță și l-am transportat de urgență la spital”, a declarat medicul Mohamed Awwad.

Alți doi oameni au avut nevoie de ajutorul medicilor după ce au căzut în stradă și au stat mai multe ore sub cerul liber. În ultimele zile, în județul Vaslui, temperaturile au scăzut cu 15 grade și a plouat zdravăn. Trecerile bruște și repetate de la cald la frig afectează în special copiii, bătrânii și bolnavii cronici, având efecte negative asupra metabolismului, aparatului cardiovascular și respirator șamd.

Din cauza schimbărilor bruște de temperatură, mulți vasluieni au probleme de sănătate. Trei vasluieni care au dat mai multe pahare peste cap au ajuns la spital după ce au stat ore în șir sub cerul liber. Au suferit hipotermii severe și au intrat în stare de șoc. Prima victimă a vremii capricioase a fost un bărbat de 60 de ani, din localitatea Bălteni. Acesta a ajuns cu ambulanța la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, după ce s-a cinstit cu mai multe pahare și a căzut într-un șanț de unde nu s-a mai putut ridica. A rămas toată noaptea în ploaie…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: