Home » Justitie » Cisternă ticsită cu țigări de contrabandă

Cisternă ticsită cu țigări de contrabandă

În cadrul unei acțiuni desfășurate pe linia prevenirii și combaterii traficului ilicit cu tutun, polițiștii de frontieră, în colaborare cu lucrătorii vamali, au descoperit nu mai puțin de 76.000 de pachete de țigarete în pereții laterali ai unei cisterne.

Duminică, în jurul orei 10.20, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița, s-a prezentat pentru a intra în țară un tânăr de 30 de ani, din Republica Moldova, conducând un ansamblu de vehicule format dintr-un cap tractor marca Mercedes și o cisternă marca SD Coach Works, având ca destinație municipiul Ploiești. În urma efectuării controlului cu raze X, echipa comună formată din polițiști de frontieră și inspectori vamali au descoperit, ascunse și nedeclarate, în pereții laterali ai cisternei, 76.000 de pachete de țigarete, de diferite mărci și fără marcaje fiscale.

Potrivit prevederilor legale, întreaga cantitate de țigări a fost confiscată, iar ansamblul de vehicule a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor. Pe numele conducătorului auto, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.  Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși, fiind dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore. Ieri, a fost dus la Judecătoria Huși, unde magistrații au emis un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.

„Cercetările continuă pentru stabilirea întregii arii infracționale și a tuturor persoanelor implicate, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale în consecință”, a declarat comisarul Nelu Zaharia, purtătorul de cuvânt al STPF Vaslui.

În cadrul unei acțiuni desfășurate pe linia prevenirii și combaterii traficului ilicit cu tutun, polițiștii de frontieră, în colaborare cu lucrătorii vamali, au descoperit nu mai puțin de 76.000 de pachete de țigarete în pereții laterali ai unei cisterne. Duminică, în jurul orei 10.20, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița, s-a prezentat pentru a intra în țară un tânăr de 30 de ani, din Republica Moldova, conducând un ansamblu de vehicule format dintr-un cap tractor marca Mercedes și o cisternă marca SD Coach Works, având ca destinație municipiul Ploiești. În urma efectuării controlului cu raze X, echipa comună formată…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: