Home » Administratie » Modernizarea Spitalului Județean de apropie de final: Unitate de top
Ana Rinder, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui

Modernizarea Spitalului Județean de apropie de final: Unitate de top

„Spitalul Județean de Urgență este reabilitat în proporție de 75%. Sperăm ca, odată cu modernizarea clădirii, și actul medical să se îmbunătățească”, a declarat Ana Rinder, managerul spitalului vasluian.

Recent, conducerea Spitalului Județean de Urgență Vaslui a demarat o serie de investiții în clădirea în care funcționează secțiile de pneumologie, un imobil vechi de zeci de ani în care bolnavii sunt tratați în condiții improprii. Până în prezent, au fost efectuate lucrări de igienizare pe holuri și de reparații la pereții, au fost înlocuite geamurile și construite rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități.

„Am făcut mai multe lucrări cu bani pe care i-am primit de la Consiliul Județean. Pentru anul 2014 s-a alocat suna de 165.000 de lei, pe lângă cei 43.000 de lei primiți anterior. Se fac reparații și la spălătorie. Cum este o clădire veche, trebuie făcute reparații serioase, am igienizat și saloanele, dar mai sunt multe de făcut aici”, a declarat Ana Rinder, managerul Spitalului Județean de Urgență Vaslui.

Problemele cele mai mari sunt la Pavilionul nr. 3 Pneumologie, o clădire veche de aproape 90 de ani, care nu a suferit niciodată reparații capitale, iar ultima zugrăveală datează de mai bine de 20 de ani. Suma necesară pentru reconsolidare este de 10 milioane de lei (100 de miliarde de lei vechi)!

„Condiții mai bune sunt în clădirea principală, care începe să arate ca un spital european. Inaugurarea primelor sectoare renovate și modernizate a fost deja făcută, iar bolnavii au fost mutați în noile secții. Sperăm ca, odată cu modernizarea clădirii, și actul medical să se îmbunătățească. Spitalul Județean de Urgență este reabilitat în proporție de 75%. Inaugurarea trebuie făcută anul viitor. Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2007-2013, iar spitalul beneficiază și de aparatură performantă. Este vorba despre 123 de echipamente medicale pentru blocul operator, laboratorul de endoscopie digestivă, ortopedie, neurologie, laboratoarele de analize, cardiologie, fizioterapie, oftalmologie, ORL, ATI. Valoarea totală a echipamentelor medicale depășește 7,6 milioane de lei», a mai spus Ana Rinder.

Obiectivul general al proiectului de modernizare a spitalului este “Îmbunătățirea calității infrastructurii serviciilor de sănătate din județul Vaslui, pentru asigurarea unui acces egal al cetățenilor la servicii de sănătate calitative și eficiente”. Proiectul prevede consolidarea corpurilor A și B, reabilitarea termică a acestora (lucrări aproape finalizate), completarea lucrărilor la corpul C, precum și dotarea cu mobilier, echipamente și aparatură medicală.

„Spitalul Județean de Urgență este reabilitat în proporție de 75%. Sperăm ca, odată cu modernizarea clădirii, și actul medical să se îmbunătățească”, a declarat Ana Rinder, managerul spitalului vasluian. Recent, conducerea Spitalului Județean de Urgență Vaslui a demarat o serie de investiții în clădirea în care funcționează secțiile de pneumologie, un imobil vechi de zeci de ani în care bolnavii sunt tratați în condiții improprii. Până în prezent, au fost efectuate lucrări de igienizare pe holuri și de reparații la pereții, au fost înlocuite geamurile și construite rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități. „Am făcut mai multe lucrări cu…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: