Home » Social » Puține soluții pentru copiii abandonați: Statul – bonă
Ionel Armeanu-Ştefănică

Puține soluții pentru copiii abandonați: Statul – bonă

Sume uriașe sunt cheltuite de la bugetul de stat pentru îngrijirea copiilor abandonați de părinți în maternități.

Au adus pe lume prunci nedoriți și i-au abandonat în maternități. Au băut până nu au mai știut de ei, au neglijat și și-au abuzat copiii, iar micuții au ajuns în grija statului. În ultima perioadă, din ce în ce mai mulți copii au ajuns să fie scoși din familii. Reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui au derulat un program de reintegrare, dar numărul celor scoși din mediul familial încă îl depășește pe cel al copiilor reintegrați.

”Mai bine nu-i mai făceau. Sincer, și eu sunt mamă, am trei copii, dar i-am crescut cu drag. Și-i cresc în continuare. Cei care fac astfel de lucruri îngrozitoare nu pot fi numiți părinți. Trebuie să aibă grijă de copii, dacă i-au născut, să nu îi lase”, ne-a declarat o vasluiancă.

”Noi am făcut activități de reintegrare, dar în această perioadă au intrat copii foarte mulți în sistem. Au intrat copii care sunt în general victimele abuzurilor, abandonului în maternitate, cazuri în care nu putem face reintegrări oricât am încerca. În aceste condiții, numărul  de intrări este mai mare decât cel de reintegrări”, a menționat Ionel Armeanu-Ștefănică, directorul DGASPC Vaslui.

Potrivit conducerii instituției, peste 180 de copii au fost reintegrați în familii în ultimul an. Au existat și situații în care copiii nu și-au mai dorit reintegrarea pentru că la asistenții maternali profesioniști au găsit căldura și dragostea de care nu au avut parte în propriile familii.

Sume uriașe sunt cheltuite de la bugetul de stat pentru îngrijirea copiilor abandonați de părinți în maternități. Au adus pe lume prunci nedoriți și i-au abandonat în maternități. Au băut până nu au mai știut de ei, au neglijat și și-au abuzat copiii, iar micuții au ajuns în grija statului. În ultima perioadă, din ce în ce mai mulți copii au ajuns să fie scoși din familii. Reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui au derulat un program de reintegrare, dar numărul celor scoși din mediul familial încă îl depășește pe cel al copiilor reintegrați. ”Mai…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: