Home » Administratie » Stimulente pentru angajatori

Stimulente pentru angajatori

Angajatorii pot primi lunar 1.000 de lei, dacă încadrează tineri cu risc de marginalizare socială.

Angajatorii care încadrează tineri cu vârsta între 16-26 de ani și care se află în sistemul de protecție a copilului sau provin din acest sistem (au dizabilități, nu au familie sau familia nu poate asigura întreținerea, au copii în întreținere, au executat una sau mai multe pedepse privative de libertate, este victimă a traficului de persoane) pot primi lunar 1.000 de lei pentru fiecare astfel de angajat. Sprijinul financiar se acordă numai dacă tinerii beneficiază de acompaniament social personalizat, realizat în baza unui contract de solidaritate încheiat pe trei ani cu Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Vaslui.

Dacă, la data expirăriii perioadei pentru care a fost încheiat contractul de solidaritate, angajatorul de inserție menține raportul de muncă cu tânărul, atunci beneficiază de o sumă egală cu 50% din indemnizația de șomaj pe care tânărul ar fi primit-o dacă raporturile de muncă ar fi încetat la acea dată din motive neimputabile. Suma se acordă angajatorului pe perioada menținerii raporturilor de muncă, dar nu mai mult de doi ani.

Angajatorii pot primi lunar 1.000 de lei, dacă încadrează tineri cu risc de marginalizare socială. Angajatorii care încadrează tineri cu vârsta între 16-26 de ani și care se află în sistemul de protecție a copilului sau provin din acest sistem (au dizabilități, nu au familie sau familia nu poate asigura întreținerea, au copii în întreținere, au executat una sau mai multe pedepse privative de libertate, este victimă a traficului de persoane) pot primi lunar 1.000 de lei pentru fiecare astfel de angajat. Sprijinul financiar se acordă numai dacă tinerii beneficiază de acompaniament social personalizat, realizat în baza unui contract de…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: