Home » Administratie » De Paște, instituțiile publice sunt închise

De Paște, instituțiile publice sunt închise

Așa cum prevede Legea nr. 202/2008, prima și a doua zi de Paște sunt libere, toate instituțiile publice fiind închise.

În cea de-a doua zi de Paște, salariații din toate instituțiile publice din județ vor sta acasă. Potrivit Legii nr. 202/2008, Învierea Domnului este declarată sărbătoare legală (primele două zile), așa că nicio primărie, administrație financiară etc. nu va fi deschisă. Tot închise vor fi cabinetele medicilor de familie și policlinicile și chiar secțiile de poliție, dar va rămâne la datorie personalul de serviciu. Doar spitalele vor fi deschise populației, dar nu în totalitate. Medicii vor lucra după programul de week-end.

„Ca la orice sărbătoare legală, și în cea de-a doua zi de Paște Compartimentul de Primire Urgențe va sta la dispoziția pacienților, în timp ce restul secțiilor vor funcționa prin intermediul liniilor de gardă. Cât despre personalul administrativ, va avea zi liberă, ca și cum ar fi week-end. Pe 22 aprilie, programul va reveni la normal”, ne-a declarat Gabriela Daniș, directorul medical al Spitalului de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad.

Cât despre școli, respectiva prevedere a Legii nr. 202/2008 nu se aplică întrucât sunt oricum închise, iar copiii se află în vacanță.

Următoarea sărbătoare legală este Ziua Internațională a Muncii, marcată pe 1 mai, adică joi. Și cum Guvernul Ponta a aprobat o hotărâre prin care și ziua de vineri, 2 mai, să fie liberă, însă recuperată ulterior, salariații din primării, școli, spitale, administrații financiare, oficii poștale etc. se vor bucura de un week-end de patru zile. Ei vor reveni la muncă luni, 5 mai.

Așa cum prevede Legea nr. 202/2008, prima și a doua zi de Paște sunt libere, toate instituțiile publice fiind închise. În cea de-a doua zi de Paște, salariații din toate instituțiile publice din județ vor sta acasă. Potrivit Legii nr. 202/2008, Învierea Domnului este declarată sărbătoare legală (primele două zile), așa că nicio primărie, administrație financiară etc. nu va fi deschisă. Tot închise vor fi cabinetele medicilor de familie și policlinicile și chiar secțiile de poliție, dar va rămâne la datorie personalul de serviciu. Doar spitalele vor fi deschise populației, dar nu în totalitate. Medicii vor lucra după programul de…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile