Home » Invatamant » Prichindeii, preocupați să salveze Pământul

Prichindeii, preocupați să salveze Pământul

Circa 200 de preșcolari din întreg județul au participat la concursul județean pe teme ecologice de desene/pictură și colaje „SOS – Salvați Pământul!”. Cele mai bune lucrări au fost premiate.

La finele săptămânii trecute, Grădinița cu Program Prelungit nr. 4 „Eco” Bârlad a organizat o expoziție de desene, picturi și colaje realizate de preșcolarii din județ. Lucrările au fost înscrise în concursul „SOS – Salvați Pământul!”, aflat la cea de-a IV-a ediție, la final, prichindeii cei mai talentați fiind răsplătiți cu premii. Obiectivele manifestării au fost educarea copiilor în spiritul protejării naturii prin formarea deprinderii de a recicla, promovarea acțiunilor de voluntariat prin implicarea copiilor, părinților și a cadrelor didactice, realizarea unui schimb de experiență între grădinițe din județ.

„Grădinița cu Program Prelungit nr. 4 «Eco» Bârlad și structura Grădiniță cu Program Normal nr. 20 sunt preocupate permanent de ocrotirea și protejarea naturii. Educația ecologică nu o privim ca pe o disciplină, ci ca pe o modalitate pedagogică de atingere a unor scopuri precise și, în același timp, ca pe un mijloc de sporire a eficacității învățării și, deci, a optimizării activităților din grădiniță. Concursul pe teme ecologice a urmărit stimularea aptitudinilor, valorificarea potențialului creator al copiilor și al cadrelor didactice, dar și cultivarea dragostei față de natură și promovarea voluntariatului în acțiuni de protejare a mediului înconjurător. Mai simplu spus, am urmărit ca preșcolarii să înțeleagă ce înseamnă a proteja, a ocroti Pământul, ce pericole afectează calitatea vieții și a sănătății Planetei Albastre.  Protejarea mediului înconjurător se insuflă de la cele mai fragede vârste. Mediul în care copiii își desfășoară activitatea îi influențează permanent și le oferă posibilitatea de a veni mereu în contact cu ceva nou pentru ei, le stimulează curiozitatea și dorința de cunoaștere”, ne-a declarat Nuța Obreja, directoarea grădiniței organizatoare.

Jurizarea lucrărilor a fost făcută de profesorii Georgel Pascu (artist plastic), Zoica Popescu (inspector școlar învățământ preșcolar), Nuța Obreja, Anișoara Munteanu (directoarea Grădiniței nr. 9 Bârlad), Mioara Corcioveanu (Grădinița nr. 8 Bârlad) și educatoarele Doina Breazu și Maricica Robu (Grădinița nr. 4 Bârlad).

Circa 200 de preșcolari din întreg județul au participat la concursul județean pe teme ecologice de desene/pictură și colaje „SOS - Salvați Pământul!”. Cele mai bune lucrări au fost premiate. La finele săptămânii trecute, Grădinița cu Program Prelungit nr. 4 „Eco” Bârlad a organizat o expoziție de desene, picturi și colaje realizate de preșcolarii din județ. Lucrările au fost înscrise în concursul „SOS - Salvați Pământul!”, aflat la cea de-a IV-a ediție, la final, prichindeii cei mai talentați fiind răsplătiți cu premii. Obiectivele manifestării au fost educarea copiilor în spiritul protejării naturii prin formarea deprinderii de a recicla, promovarea acțiunilor…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: