Home » Sanatate » Spitalul Bârlad se „conformează”

Spitalul Bârlad se „conformează”

Spinoasa problemă a funcționării Spitalului de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad fără autorizație sanitară i-a băgat pe consilierii locali în ședință de îndată. În final, s-a votat în unanimitate un plan de conformare.

Un singur punct a fost, ieri, pe ordinea de zi a ședinței de îndată a Consiliului Local Bârlad, însă de o importanță vitală pentru funcționarea Spitalului de Urgență „Elena Beldiman”. Este vorba despre proiectul de hotărâre prin care se solicita aprobarea planului cadru de conformare pentru viza anuală a autorizației sanitare. Concret, au fost enumerate secțiile care au cele mai mari probleme (spațiile sunt într-o avansată stare de degradare și necesită reparații urgente), precum și termenele de execuție propuse.

În viziunea conducerii spitalului, pentru a obține cât mai repede autorizația sanitară de funcționare, prioritare sunt lucrările la corpul de clădire care adăpostește secțiile Psihiatrie, Pneumologie acuți, Pneumologie cronici și TBC, precum și identificarea unor noi spații pentru secțiile Medicină Internă cronici și Boli Infecțioase.

Președintele de ședință, viceprimarul Marin Bunea, i-a dat cuvântul unui reprezentant al spitalului, inginerul Nicolae Aboșculesei: „Anual, spitalului i se dă viza de funcționare. Pentru a putea obține autorizația pentru anul 2014, spitalul trebuie să remedieze niște neconformități. Spre exemplu, să aibă grupuri sanitare și dușuri, atât pentru pacienți cât și pentru personal, suprafețe lavabile, condiții de cazare pentru pacienți etc. Știm că nu putem realiza toate neconformitățile în acest an, însă vrem să le remediem măcar pe cele mai importante. Odată începute lucrările, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vaslui poate elibera viza anuală a autorizației sanitare de funcționare chiar și în următoarea zi. Pentru a putea face tot ce e trecut în planul de conformare, să aducem spitalul la standarde europene, am avea nevoie de o sumă de bani mai mare decât bugetul Bârladului (circa 100 de miliarde lei vechi – n.r.), poate chiar dublu”.

Deși câțiva consilieri erau nedumeriți în legătură cu viza de funcționare și de ce este necesară spitalului, unul dintre ei crezând că trebuie eliberată de Consiliul Local și nu de către DSP Vaslui, în final, toți au votat în favoarea proiectului de hotărâre.

Spinoasa problemă a funcționării Spitalului de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad fără autorizație sanitară i-a băgat pe consilierii locali în ședință de îndată. În final, s-a votat în unanimitate un plan de conformare. Un singur punct a fost, ieri, pe ordinea de zi a ședinței de îndată a Consiliului Local Bârlad, însă de o importanță vitală pentru funcționarea Spitalului de Urgență „Elena Beldiman”. Este vorba despre proiectul de hotărâre prin care se solicita aprobarea planului cadru de conformare pentru viza anuală a autorizației sanitare. Concret, au fost enumerate secțiile care au cele mai mari probleme (spațiile sunt într-o avansată stare de…

Review Overview

User Rating: 4.55 ( 1 votes)

About Mihai Vasile