Home » Social » 4,3 milioane pentru motorină

4,3 milioane pentru motorină

Fermierii vasluieni au primit peste 4,3 milioane de lei pentru motorina pe care au utilizat-o la lucrările agricole.

Nu mai puțin de 322 de agricultori din județul Vaslui au primit de la bugetul național, în perioada 9-14 aprilie, 4.315.280 de lei. Potrivit reprezentanților Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricutură (APIA), întreaga sumă a fost plătită pentru cererile depuse în trimestrul IV din 2013, dar subvenții pentru motorina agricolă se vor acorda și în acest an. Pentru primul trimestru, cererile se depun la APIA Vaslui până la 30 aprilie.

Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenței dintre acciza standard și acciza redusă (stabilită la 21 de euro/1.000 litri) pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor agricole mecanizate în agricultură. Beneficiarii pentru care a fost emis acordul prealabil de finanțare depun cererile trimestriale de solicitare a ajutorului de stat însoțite de o situație centralizatoare privind cantitățile de motorină achiziționate în trimestrul respectiv.

Fermierii vasluieni au primit peste 4,3 milioane de lei pentru motorina pe care au utilizat-o la lucrările agricole. Nu mai puțin de 322 de agricultori din județul Vaslui au primit de la bugetul național, în perioada 9-14 aprilie, 4.315.280 de lei. Potrivit reprezentanților Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricutură (APIA), întreaga sumă a fost plătită pentru cererile depuse în trimestrul IV din 2013, dar subvenții pentru motorina agricolă se vor acorda și în acest an. Pentru primul trimestru, cererile se depun la APIA Vaslui până la 30 aprilie. Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenței…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: