Home » Business » Cardul si amprentele digitale devin istorie. Un student a inventat cea mai noua metoda de plata

Cardul si amprentele digitale devin istorie. Un student a inventat cea mai noua metoda de plata

Cea mai noua modalitate de plata biometrica se raporteaza la venele mainii, depasind astfel cardurile bancare sau amprentele digitale, noteaza Quartz.com.

Un grup de programatori au demonstrat, anul trecut, cat de usor poate fi pacalit sistemul de identificare/deblocare creat de Apple pentru ultimul sau model de smartphone, iPhone 5S. Practic, creand o copie a amprentei unui utilizator, telefonul mobil s-a deschis cu usurinta. De altfel, riscurile de furt electronic sunt tot mai mari prin sistemele de plata cu ajutorul amprentelor digitale, scrieQuartz.com.
Din acest motiv, cercetatorii lucreaza la un nou sistem de scanere biometrice, care sa nu poata fi copiate usor. Ca de exemplu, cele ce diferentiaza utilizatorii prin intermediul… venelor. De ce prin vene? Pentru ca geometria venelor este unica, asemenea cea a irisiilor. Sistemul vascular este determinat de o serie de mai multi factori. Chiar si gemenii au o structura diferita a venelor mainii. Mai mult, structura venelor nu se modifica prea mult odata cu inaintarea in varsta.Gigantul japonez Fujitsu a produs deja un scaner care “citeste” venele, asemanator cu cel implementat in noile modele de laptop-uri ale brandului. Potrivit publicatiei ComputerWorld, producatorul nipon de echipamente IT se gandeste sa introduca inovatorul sistem de plata si pe smartphone-uri.Scanerele care “citesc” prin vene ar putea fi folosite in viitor pentru a bloca si debloca orice lucru, de la telefon si pana la usa de la intrarea in casa.
De altfel, mai multe magazine si restaurante din cadrul Universitatii Lund din Suedia utilizeaza deja Quixter, un sistem personalizat de plata cu ajutorul venelor. Software-ul a fost creat de un student si are, la ora actuala, 1.600 de utilizatori.
Sursa: incont.ro
Cea mai noua modalitate de plata biometrica se raporteaza la venele mainii, depasind astfel cardurile bancare sau amprentele digitale, noteaza Quartz.com. Un grup de programatori au demonstrat, anul trecut, cat de usor poate fi pacalit sistemul de identificare/deblocare creat de Apple pentru ultimul sau model de smartphone, iPhone 5S. Practic, creand o copie a amprentei unui utilizator, telefonul mobil s-a deschis cu usurinta. De altfel, riscurile de furt electronic sunt tot mai mari prin sistemele de plata cu ajutorul amprentelor digitale, scrieQuartz.com. Din acest motiv, cercetatorii lucreaza la un nou sistem de scanere biometrice, care sa nu poata fi copiate usor.…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: