Home » Administratie » Prefectura cere salubrizarea cursurilor de apă
Andrei Puica

Prefectura cere salubrizarea cursurilor de apă

Prefectura Vaslui a solicitat verificarea modului în care au fost igienizate cursurile de apă, precum și a stadiului realizării și întreținerii șanțurilor și rigolelor.

Prefectul Andrei Puică a solicitat instituțiilor abilitate verificarea modului în care au fost salubrizate cursurile de apă și au fost realizate și întreținute șanțurile și rigolele pentru asigurarea secțiunilor de scurgere a apelor mari. Acțiunea va fi realizată de două comisii formate din reprezentanți ai Serviciului de Gospodărire a Apelor, ai Comisariatului Județean al Gărzii Naționale de Mediu, Instituției Prefectului, Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență și Filialei de Îmbunătățiri Funciare.

În cadrul controalelor, se vor verifica, în principal, existența depozitelor de deșeuri și de material lemnos pe malurile și în albiile cursurilor de apă, zonele de scurgere a podurilor și podețelor, modul în care au fost întreținute șanțurile și rigolele de scurgere ale apelor pluviale.

“Verificările dispuse sunt și ca urmare a rezultatelor acțiunilor pe aceeași temă din perioada martie-aprilie, când, dintre cele 52 de unități-administrativ teritoriale vizitate, unele au primit avertismente privind lucrările de curățare, decolmatare și reprofilare a șanțurilor de scurgere și a rigolelor. Controlul se va desfășura în toate cele 86 de unități administrativ-teritoriale până pe 20 mai, urmând ca, pe parcurs, să se revină în comunele unde au fost sesizate deficiențe”, a declarat Andrei Puică, prefectul județului Vaslui.

Prefectura Vaslui a solicitat verificarea modului în care au fost igienizate cursurile de apă, precum și a stadiului realizării și întreținerii șanțurilor și rigolelor. Prefectul Andrei Puică a solicitat instituțiilor abilitate verificarea modului în care au fost salubrizate cursurile de apă și au fost realizate și întreținute șanțurile și rigolele pentru asigurarea secțiunilor de scurgere a apelor mari. Acțiunea va fi realizată de două comisii formate din reprezentanți ai Serviciului de Gospodărire a Apelor, ai Comisariatului Județean al Gărzii Naționale de Mediu, Instituției Prefectului, Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență și Filialei de Îmbunătățiri Funciare. În cadrul controalelor, se vor…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: