Home » Social » Toate bisericile, controlate de pompieri

Toate bisericile, controlate de pompieri

Ca în fiecare an, premergător sărbătorilor pascale, personalul Inspecției de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Podul Înalt” efectuează controale de îndrumare și sprijin la toate bisericile  din municipiile Vaslui, Bârlad și Huși și orașul Negrești,  precum și la spațiile destinate cazării persoanelor din incinta ansamblurilor mănăstirești. Până 18 aprilie, pompierii  vor verifica fiecare lăcaș de cult, în scopul depistării și înlăturării stărilor de pericol, a cauzelor potențiale de incendiu și a altor nereguli specifice.

Principalele aspecte vizate de pompieri sunt modul de exploatare a instalațiilor electrice și de încălzire, a căilor de acces/evacuare, dacă locațiile în care se aprind lumânările îndeplinesc toate condițiile de siguranță și nu există riscul izbucnirii unui incendiu, dotarea cu mijloace tehnice de primă intervenție și modul de organizare a intervenției cu personalul propriu pe fiecare lăcaș de cult.

„În vederea îmbunătățirii nivelului de securitate al lăcașurilor de cult pe timpul sărbătorilor pascale, este necesar să se respecte mai multe reguli. Astfel,  accesul credincioșilor în incinta lăcașului de cult să fie permis în limita capacității bisericii, în scopul evitării accidentelor, iar pentru evitarea supraaglomerării bisericii, se recomandă ca aceste manifestări religioase să se organizeze în exterior. Pe timpul desfășurării slujbelor religioase cu public numeros, ușile de acces/evacuare se vor menține în poziție deschisă. Parcarea autoturismelor personale trebuie să se facă astfel încât să nu se blocheze căile de acces pentru autospecialele de intervenție ale pompierilor. Aprinderea și așezarea lumânărilor se vor face numai în locurile special amenajate în acest sens (în exteriorul construcției și la distanța de siguranță față de vegetație sau elemente combustibile). Preoții sunt obligați să doteze lăcașele de cult cu mijloace de primă intervenție și să le mențină în stare permanentă de funcționare, dublată de instruirea corespunzătoare a personalului. La sfârșitul slujbelor religioase, personalul bisericii va executa un control vizual al spațiilor, pentru eliminarea cauzelor potențiale de incendiu, provocate de activitățile care s-au desfășurat și va acționa pentru deconectarea alimentării cu energie electrică a lăcașului de cult”, se arată într-un comunicat de presă al ISU Vaslui.

Ca în fiecare an, premergător sărbătorilor pascale, personalul Inspecției de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Podul Înalt” efectuează controale de îndrumare și sprijin la toate bisericile  din municipiile Vaslui, Bârlad și Huși și orașul Negrești,  precum și la spațiile destinate cazării persoanelor din incinta ansamblurilor mănăstirești. Până 18 aprilie, pompierii  vor verifica fiecare lăcaș de cult, în scopul depistării și înlăturării stărilor de pericol, a cauzelor potențiale de incendiu și a altor nereguli specifice. Principalele aspecte vizate de pompieri sunt modul de exploatare a instalațiilor electrice și de încălzire, a căilor de acces/evacuare, dacă locațiile în…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile