Home » Invatamant » Toleranță zero în învățământul vasluian: Chiulangiii – afară!
Doru Balan

Toleranță zero în învățământul vasluian: Chiulangiii – afară!

243 de elevi din județ au fost exmatriculați în primul semestru al acestui an școlar. Majoritatea au înregistrat absențe cu nemiluita. Campion la exigență a fost Liceul „Ștefan Procopiu” Vaslui, cu 66 de exmatriculări.

Potrivit unei evidențe a Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui, în primul semestru al anului școlar 2013-2014 au fost exmatriculați peste 240 de elevi. Din totalul celor 243 de „catastrofe”, 235 (124 de băieți și 111 fete) fac parte din categoria chiulangiilor „de meserie”, adică acumulaseră peste 40 de absențe nemotivate de fiecare.

Ciudat sau nu, toți cei care au riscat și au pierdut erau înscriși la învățământul liceal de zi. Cum învățământul este obligatoriu până la finele clasei a X-a, doar cei din clasele a XI-a sau a XII-a și-au putut pierde dreptul de a-și continua studiile.

„În primul semestru al anului școlar în curs, au fost exmatriculați 243 de liceeni, cei mai mulți, respectiv 235, din cauza absențelor acumulate. Unitățile cu cei mai mulți elevi exmatriculați din acest motiv sunt Liceul «Ștefan Procopiu» Vaslui (66), Liceul Tehnologic «Ion Mincu» Vaslui (28), Liceul Tehnologic «Petru Rareș» Bârlad (28) și Colegiul Tehnic «Alexandru Ioan Cuza» Bârlad (27)”, ne-a declarat profesorul Doru Balan, inspector școlar general adjunct.

Dacă „păcatul” cel mai mare al majorității exmatriculaților a fost absentarea de la cursuri, opt dintre ei și-au primit pedeapsa în urma unor abateri disciplinare grave. Colegiul Agricol „Dimitrie Cantemir” Huși se poate „lăuda” cu cinci cazuri, Liceul Tehnologic „Ghenuță Coman” Murgeni – două, iar Liceul „Ștefan Procopiu” Vaslui – un caz.

243 de elevi din județ au fost exmatriculați în primul semestru al acestui an școlar. Majoritatea au înregistrat absențe cu nemiluita. Campion la exigență a fost Liceul „Ștefan Procopiu” Vaslui, cu 66 de exmatriculări. Potrivit unei evidențe a Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui, în primul semestru al anului școlar 2013-2014 au fost exmatriculați peste 240 de elevi. Din totalul celor 243 de „catastrofe”, 235 (124 de băieți și 111 fete) fac parte din categoria chiulangiilor „de meserie”, adică acumulaseră peste 40 de absențe nemotivate de fiecare. Ciudat sau nu, toți cei care au riscat și au pierdut erau înscriși la…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

One comment

  1. D-l inspector in afara de a citi niste statistici stie macar sa faca un comentariu ,o analiza sau sa propuna niste masuri de prevenire a abandonului sau a absenteismului ?

%d blogeri au apreciat: