Home » Sport » Cine salvează brandul orașului?

Cine salvează brandul orașului?

FC Vaslui are nevoie de minimum 300.000 de euro pentru a nu se desființa.

FC Vaslui are doar 11 ani de existență, însă a căpătat respect atât pe plan național, cât și internațional. De nouă ani evoluează în prima ligă, iar în ultimele cinci sezoane s-a clasat mereu între primele cinci echipe. A fost vicecampioana României în sezonul 2011-2012, când a evoluat și în grupele Europa League, unde a fost egala lui Lazio Roma, a învins Sporting Lisabona și a făcut egal cu FC Zurich. Aventura europeană a pornit în 2008 de la Baku, iar de atunci vasluienii au adus în fața propriilor suporteri echipe cu tradiție, precum Slavia Praga, AEK Atena, Omonia Nicosia, Inter Milano, Fenerbahce Istanbul.

Din păcate, FC Vaslui moare încet și sigur. Părăsită de finanțator, care nu dă semne că ar dori să revitalizeze echipa, nu prea sunt doritori care să se încumete să ducă faima fotbalistică a Vasluiului pe mai departe. Echipa ar avea nevoie de minimum 300.000 de euro pentru a obține licența pentru noul sezon, urmând ca restul problemelor financiare să fie remediate pe parcurs. Dacă salvatorul nu va fi găsit în cel mai scurt timp, din vară vom vorbi la trecut de un brand care a făcut cinste comunității.

“Dacă nu se rezolvă problemele, această echipă nu știu dacă va mai avea mult de trăit”, este predicția sumbră a golgheterului Liviu Antal.

FC Vaslui are nevoie de minimum 300.000 de euro pentru a nu se desființa. FC Vaslui are doar 11 ani de existență, însă a căpătat respect atât pe plan național, cât și internațional. De nouă ani evoluează în prima ligă, iar în ultimele cinci sezoane s-a clasat mereu între primele cinci echipe. A fost vicecampioana României în sezonul 2011-2012, când a evoluat și în grupele Europa League, unde a fost egala lui Lazio Roma, a învins Sporting Lisabona și a făcut egal cu FC Zurich. Aventura europeană a pornit în 2008 de la Baku, iar de atunci vasluienii au adus…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: