Home » Business » Grecia va acorda mașini de lux printr-o tombolă a bonurilor fiscale, pentru a combate evaziunea

Grecia va acorda mașini de lux printr-o tombolă a bonurilor fiscale, pentru a combate evaziunea

Statul elen va organiza o tombolă la care populația poate participa cu bonurile fiscale primite pentru cumpărături, premiile urmând să includă mai multe mașini de lux, printre care zece Ferrari, precum și mai multe modele Lamborghini, Porsche, Jaguar și Mercedes.

Programul autorităților de la Atena are ca scop combaterea evaziunii, iar premiile vor fi acordate pe parcursul verii prin extrageri săptămânale, scrie presa elenă, citată de portalul GreekReporter. Statul a intrat în posesia mașinilor în perioada crizei financiare, inclusiv prin confiscarea acestora de la evazioniști bogați. Rămâne de văzut, însă, dacă un eventual câștigător cu probleme financiare își va permite plata taxelor și cheltuielile de întreținere pentru o astfel de mașină, dar valoarea acestora este suficient de mare încât să încurajeze populația să respecte legile fiscale, scrie publicația elenă. Economia nefiscalizată reprezintă până la 23,6% din PIB al Greciei, potrivit unor estimări, iar reducerea evaziunii este considerată o posibilă sursă de venituri pentru stat, în contextul recesiunii severe din ultimii ani. Mașinile de lux care vor fi acordate ca premii se află în prezent într-un depozit al Agenției pentru Administrarea Resurselor Statului. „Mai bine dăm mașinile populației decât să le lăsăm să ruginească în depozite”, a declarat ministrul responsabil pentru reforma administrației publice, Kyriakos Mitsotakis.

Grecia nu este prima țară care a încearcă să reducă evaziunea prin acordarea de premii cetățenilor corecți. Slovacia, Taiwan și Puerto Rico au deja programe similare, în timp ce Portugalia a organizat joi o astfel de tombolă, premile fiind două mașini Audi.

Sursa: mediafax.ro

Statul elen va organiza o tombolă la care populația poate participa cu bonurile fiscale primite pentru cumpărături, premiile urmând să includă mai multe mașini de lux, printre care zece Ferrari, precum și mai multe modele Lamborghini, Porsche, Jaguar și Mercedes. Programul autorităților de la Atena are ca scop combaterea evaziunii, iar premiile vor fi acordate pe parcursul verii prin extrageri săptămânale, scrie presa elenă, citată de portalul GreekReporter. Statul a intrat în posesia mașinilor în perioada crizei financiare, inclusiv prin confiscarea acestora de la evazioniști bogați. Rămâne de văzut, însă, dacă un eventual câștigător cu probleme financiare își va permite plata taxelor și cheltuielile de…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: