Home » Invatamant » Medalie la naționala de astronomie!

Medalie la naționala de astronomie!

Cinci elevi bârlădeni care au reprezentat județul la faza națională a olimpiadei de astronomie și astrofizică de la Brașov s-au întors acasă cu o medalie de bronz și două mențiuni de onoare.

Olimpiada națională de astronomie și astrofizică din acest an a fost găzduită de orașul Brașov, în perioada 12-16 aprilie. Județul Vaslui a participat cu cinci elevi (patru „seniori” și un „junior”), patru de la Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu” și unul de la Școala Gimnazială „George Tutoveanu” Bârlad. Ei au concurat cu peste 100 de elevi din toată țara.

La secțiunea „seniori”, cel mai bun rezultat a fost obținut de Cristina Clisu. Sub îndrumarea profesoarei Mirela Silvia Petrea, ea a reușit să se claseze pe locul III, obținând medalia de bronz. Totodată, Tiberiu Micu a fost recompensat cu o mențiune de onoare, el fiind îndrumat de profesorul Cătălin Angheluță.

O mențiune de onoare a primit și Ada Rotaru, care a concurat la secțiunea „juniori”. Ea este membră a Asociației Astronomice „Sirius” și este îndrumată de profesorul Ioan Adam.

„Ne bucurăm că și la etapa națională a olimpiadei de astronomie și astrofizică s-au obținut rezultate deosebite. Nu este puțin lucru ca, dintre cei cinci participanți din județ, trei să se numere printre cei mai buni. Felicitări tuturor elevilor și profesorilor care i-au îndrumat pentru rezultatele obținute! Le doresc mult succes în continuare”, a declarat dr. Irina Dumitrașcu, inspector școlar pentru disciplinele fizică-chimie.

De menționat că, în acest an, faza internațională a olimpiadei se va desfășura în România, la Suceava, pe 10 august.

Cinci elevi bârlădeni care au reprezentat județul la faza națională a olimpiadei de astronomie și astrofizică de la Brașov s-au întors acasă cu o medalie de bronz și două mențiuni de onoare. Olimpiada națională de astronomie și astrofizică din acest an a fost găzduită de orașul Brașov, în perioada 12-16 aprilie. Județul Vaslui a participat cu cinci elevi (patru „seniori” și un „junior”), patru de la Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu” și unul de la Școala Gimnazială „George Tutoveanu” Bârlad. Ei au concurat cu peste 100 de elevi din toată țara. La secțiunea „seniori”, cel mai bun rezultat a fost…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: