Home » Administratie » Proiectul Prutului navigabil… pe Apa Sâmbetei

Proiectul Prutului navigabil… pe Apa Sâmbetei

Râul Prut așteaptă un alt rând de alegeri pentru a reintra în discuțiile și planurile guvernamentale. Înainte de cele din 2012, părea gata-gata să devină navigabil.

În urmă cu doi ani, Prefectura Vaslui prezenta, împreună cu un secretar de stat în Ministerul Transporturilor, Septimiu Buzașu, un proiect de reluare a transportului naval pe râul Prut. Cu ocazia unei vizite efectuate în județ, demnitarul declarase că va fi format un grup interministerial – Ministerul Transporturilor, Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Mediului – care să analizeze în ce măsură această idee se poate concretiza.

“Un astfel de subiect trebuie discutat și cu Republica Moldova. Istoria ne arată că râul Prut a fost navigabil, iar tot ceea ce istoria ne dă ca lecție trebuie să vedem dacă nu este fezabil și astăzi, mai ales în contextul în care Uniunea Europeană încurajează și finanțează circulația pe căile navigabile interioare. Dacă un astfel de proiect este fezabil, are șanse să obțină fonduri europene”, susținea sus și tare Septimiu Buzașu.

La doi ani de la aceste declarații mega-optimiste, conducerea Prefecturii Vaslui este “a celorlalți”, iar planurile privind râul Prut sunt ale nimănui.

“Instituția Prefectului Vaslui a salutat atunci inițiativa, prin deschiderea față de orice solicitare putea fi făcută privind acest proiect din partea ministerelor implicate. Până la data întocmirii acestei informări, nu au fost transmise instituției noastre alte informații privitoare la subiect”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Vaslui.

Râul Prut așteaptă un alt rând de alegeri pentru a reintra în discuțiile și planurile guvernamentale. Înainte de cele din 2012, părea gata-gata să devină navigabil. În urmă cu doi ani, Prefectura Vaslui prezenta, împreună cu un secretar de stat în Ministerul Transporturilor, Septimiu Buzașu, un proiect de reluare a transportului naval pe râul Prut. Cu ocazia unei vizite efectuate în județ, demnitarul declarase că va fi format un grup interministerial - Ministerul Transporturilor, Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Mediului - care să analizeze în ce măsură această idee se poate concretiza. “Un astfel de subiect trebuie discutat și cu…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: