Home » National » Fiscul vrea să combată munca la negru prin controale stricte, într-un program pilot de la 1 mai

Fiscul vrea să combată munca la negru prin controale stricte, într-un program pilot de la 1 mai

Agenția Națională de Administrare Fiscală va demara la 1 mai un program pilot de combatere a muncii la negru, care vizează contribuabilii din regiunile Ploiești și Brașov cu risc de evaziune, prin controale și inspecții, programul urmând să fie extins la nivel național de la 1 ianuarie 2015.

„A.N.A.F. solicită angajatorilor ca în termen de 90 de zile de la demararea proiectului să ia măsuri în vederea conformării voluntare la obligațiile ce le revin conform prevederilor Codului muncii, Codului fiscal și Codului de procedură fiscală. Precizăm că se vor efectua inspecții și controale la nivelul contribuabililor care prezintă risc în ceea ce privește evaziunea în domeniul contribuțiilor sociale, de sănătate și al impozitului pe venit”, se arată într-un comunicat al instituției. La controale vor fi trimise echipe mixte, în baza acordurilor de cooperare interinstituțională cu autorități ale statului cu competență în domeniu. Programul are ca scop prevenirea și combaterea muncii nedeclarate și/sau subdeclarate, sprijinirea concurenței loiale în mediul de afaceri și a protejării angajaților, în contextul asumării angajamentelor convenite cu Uniunea Europeană și Fondul Monetar Internațional. „Munca la negru în România afectează sub diversele ei forme o parte importantă din totalul populației care prestează activități dependente și generează efecte negative considerabile asupra bugetului de stat, bugetului asigurărilor sociale și bugetului asigurarilor de sănătate”, se spune în comunicat.

În urma proiectului pilot, ANAF va realiza un model de conformare și va stabili un program riguros de control și de inspecție axat pe identificarea muncii nedeclarate și subdeclarate, proiectul urmând să fie extins în toată țara de la 1 ianuarie 2015 și pe întreaga perioadă de prescripție a obligațiilor fiscale.

Sursa: mediafax.ro

Agenția Națională de Administrare Fiscală va demara la 1 mai un program pilot de combatere a muncii la negru, care vizează contribuabilii din regiunile Ploiești și Brașov cu risc de evaziune, prin controale și inspecții, programul urmând să fie extins la nivel național de la 1 ianuarie 2015. "A.N.A.F. solicită angajatorilor ca în termen de 90 de zile de la demararea proiectului să ia măsuri în vederea conformării voluntare la obligațiile ce le revin conform prevederilor Codului muncii, Codului fiscal și Codului de procedură fiscală. Precizăm că se vor efectua inspecții și controale la nivelul contribuabililor care prezintă risc în ceea ce privește evaziunea…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: