Home » Justitie » Minori perseverenți la furat

Minori perseverenți la furat

Patru băieți din municipiul Vaslui, cu vârste cuprinse între 12 și 14 ani, dau mari bătăi de cap polițiștilor din cadrul Biroului de Investigații Criminale. Minorii sunt implicați în comiterea mai multor furturi din scări de bloc, locuințe și auto.

Pe 9 aprilie, polițiștii vasluieni au fost sesizați cu privire la faptul că persoane necunoscute au intrat prin efracție într-o locuință, de unde au sustras și distrus mai multe bunuri. În urma investigațiilor întreprinse, s-a constatat că hoții sunt patru minori, unul de 12, unul de 13 și doi de 14 ani. Ei au spart fereastra unui apartament de la primul etaj al unui bloc de pe strada Siret și, prin escaladarea balconului de la parter, au pătruns în interiorul apartamentului. Au distrus mai multe bunuri și au sustras obiecte de uz casnic, valoarea prejudiciului fiind de aproximativ 500 de lei.

În cursul cercetărilor, a reieșit faptul că, în perioada noiembrie 2013 – aprilie 2014, minorii au intrat în mai multe scări de bloc din municipiul Vaslui și, profitând de faptul că au descoperit biciclete nesigurate, au sustras trei vehicule, în valoare totală de 850 de lei. Doi dintre autori sunt bănuiți de polițiști și de furtul altor biciclete. În plus, unul dintre ei, în cursul lunii noiembrie, 2013, a sustras geamurile oglinzilor laterale de la un autoturism parcat pe strada Gheorghe Racoviță, pe care le-a comercializat. Prejudiciul astfel creat este de aproximativ 300 de lei.

Un alt furt din auto pentru care sunt cercetați cei patru minori a fost comis în noaptea de 8/9 aprilie. Folosind chei potrivite, aceștia au reușit să pătrundă într-un autoturism parcat pe strada Vasile Lupu, de unde au sustras un stingător.

Băiatul de 13 ani a mai participat la comiterea unui furt, în cursul lunii martie. El și un alt minor au pătruns prin efracție într-un apartament situat la parterul unui bloc de pe strada Vasile Lupu, de unde au sustras bunuri în valoare de 250 de lei.

În mare parte, prejudiciile au fost recuperate de polițiști și restituite părților vătămate. Pe numele minorilor au fost deschise dosare penale.

Patru băieți din municipiul Vaslui, cu vârste cuprinse între 12 și 14 ani, dau mari bătăi de cap polițiștilor din cadrul Biroului de Investigații Criminale. Minorii sunt implicați în comiterea mai multor furturi din scări de bloc, locuințe și auto. Pe 9 aprilie, polițiștii vasluieni au fost sesizați cu privire la faptul că persoane necunoscute au intrat prin efracție într-o locuință, de unde au sustras și distrus mai multe bunuri. În urma investigațiilor întreprinse, s-a constatat că hoții sunt patru minori, unul de 12, unul de 13 și doi de 14 ani. Ei au spart fereastra unui apartament de la…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: