Home » Sanatate » O cincime dintre vasluieni nu au asigurări de sănătate
Simona Polak

O cincime dintre vasluieni nu au asigurări de sănătate

Aproximativ 75.000 de locuitori ai județului Vaslui (dintr-un total de 390.000) ar trebui să plătească orice serviciu medical pe care îl primesc deoarece nu cotizează la fondul de sănătate. Motivul pentru care numărul celor neasigurați este atât de mare este sărăcia: fie au rămas fără un loc de muncă, fie angajatorul nu și-a achitat obligațiile fiscale. Pe lângă persoanele care nu pot să acopere acest cost din lipsa banilor, există și categoria celor rău-platnici, care susțin că nu se îmbolnăvesc deloc sau foarte rar.

„Mulți dintre datornici nu au niciun venit și nu se încadrează în nicio categorie. Unii nu au avut nevoie de medic niciodată și consideră că nu trebuie să plătească asigurarea de sănătate. Sunt și vasluieni care figurează, însă, pe listele medicilor de familie ca fiind neasigurați”, a declarat Simona Polak, președintele Casei Județene de Asigurări de Sănătate.

Aproximativ 75.000 de locuitori ai județului Vaslui (dintr-un total de 390.000) ar trebui să plătească orice serviciu medical pe care îl primesc deoarece nu cotizează la fondul de sănătate. Motivul pentru care numărul celor neasigurați este atât de mare este sărăcia: fie au rămas fără un loc de muncă, fie angajatorul nu și-a achitat obligațiile fiscale. Pe lângă persoanele care nu pot să acopere acest cost din lipsa banilor, există și categoria celor rău-platnici, care susțin că nu se îmbolnăvesc deloc sau foarte rar. "Mulți dintre datornici nu au niciun venit și nu se încadrează în nicio categorie. Unii nu…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: