Home » Sport » Turneu internațional de rugby

Turneu internațional de rugby

În acest week-end, Bârladul va găzdui primul turneu internațional de rugby în 7. După ce, în martie, echipele naționale de seniori și juniori U19 ale României au participat la un turneu organizat în Polonia, acum, cele două loturi de rugby în 7 vor juca la Bârlad împotriva selecționatelor Poloniei și Republicii Moldova. Ambii căpitani de echipă sunt bârlădeni!

Sub sloganul „Echipa națională de rugby la tine în oraș”, Federația Română de Rugby organizează pentru prima dată un turneu internațional de rugby în Bârlad. Evenimentul se va desfășura în perioada 25-26 aprilie, pe Stadionul Municipal (fost Fepa). În competiție vor intra echipele de juniori U19 și de seniori în 7 ale României, Poloniei și Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut ieri, în cadrul unei conferințe de presă organizate la Primăria Bârlad.

„Este o bucurie pentru toată lumea că Federația Română de Rugby organizează acest turneu internațional la Bârlad, oraș în care, în 2011, s-a înființat Centrul Național Olimpic de Pregătire a Juniorilor pentru Rugby în 7. Dacă ne vom prezenta bine din punct de vedere organizatoric, avem promisiuni că turneul va deveni o tradiție. În încheiere, vreau să le mulțumesc antrenorilor celor trei-patru echipe de rugby din Bârlad care, prin rezultatele obținute, onorează întreaga activitate rugbistică a orașului, cu o vechime de aproape 60 de ani”, a declarat primarul Constantin Constantinescu.

Profesorul Ciprian Popa, directorul Clubului Sportiv Școlar (CSS) Bârlad, a menționat că este o mândrie faptul că ambii căpitani ai echipelor naționale de seniori și juniori sunt bârlădeni. Este vorba despre Vlăduț Zaharia (U19) și Alexandru Bucur (seniori), care și-au început cariera sportivă la CSS Bârlad.

„Dorim să arătăm tuturor că sportul înnobilează și creează caractere. Vrem ca toată lumea să vadă că acești tineri au reușit să reprezinte cu cinste orașul nostru și că pot fi un model pentru alți tineri ce vor veni să urmărească meciurile pe stadion. Turneul se va desfășura vineri și sâmbătă, pe Stadionul Municipal. Fiecare repriză va avea șapte minute, cu pauză de două minute, primul meci urmând să aibă loc vineri, de la ora 13, între echipele de juniori ale României și Republicii Moldova”, a spus directorul CSS Bârlad.

„La Bârlad găsim liniștea de care avem nevoie”

La conferință a fost prezent și Bogdan Muntean, directorul tehnic pentru rugby în 7 al Federației Române de Rugby, antrenor al celor două loturi naționale. El le-a mulțumit autorităților locale pentru suportul acordat încă din 2011, de la deschiderea Centrului Național Olimpic, de atunci fiind făcuți pași importanți în dezvoltarea rugbiului în 7 la Bârlad.

„Așa cum am mai spus și în alte ocazii, am preferat să organizăm turneul internațional aici pentru că, din punct de vedere al condițiilor și al suportului acordat de autorități, la Bârlad găsim liniștea de care avem nevoie pentru a ne îndeplini obiectivele. În urmă cu trei săptămâni, vă spuneam că vom merge atât cu seniorii, cât și cu juniorii U19 la un turneu în Polonia, unde, pe lângă țara gazdă, urmau să participe Lituania și Republica Moldova, și că sperăm să putem să organizăm și noi. Iată că acum avem ocazia, competiția fiind un bun prilej pentru echipa națională U19 să se pregătească în vederea Campionatului European de Rugby din Portugalia (9-12 mai). Este un proiect pilot pentru că, până acum, competițiile internaționale se organizau la București. De fapt, în București se organizează un turneu internațional unde participă opt echipe și ne dorim ca, pe viitor, să-l aducem la Bârlad”, a declarat Bogdan Muntean.

În ambele echipe se regăsesc mulți bârlădeni. La U19, din lotul lărgit format din 21 de sportivi, opt sunt din Bârlad și provin de la Centrul Național Olimpic de Pregătire a Juniorilor pentru Rugby în 7. La seniori, din lotul de 14 sportivi, trei sunt bârlădeni.

„Toți sunt tineri pe care încercăm să-i identificăm ca potențiali jucători pentru Jocurile Olimpice din Rio de Janeiro din 2016 sau pentru ediția din 2020. Echipa de seniori se numește România A, are sportivi inclusiv de la Steaua, Baia Mare și Timișoara și încercăm să o pregătim pentru viitoarele competiții internaționale”, a completat antrenorul celor două loturi naționale de rugby în 7.

Pe lângă Vlăduț Zaharia și Alexandru Bucur, căpitanii echipelor U19 și de seniori, la conferința de presă a fost prezent și Alexandru Țiglă, un alt fost sportiv al CSS Bârlad, care face parte din lotul de juniori U19.

În acest week-end, Bârladul va găzdui primul turneu internațional de rugby în 7. După ce, în martie, echipele naționale de seniori și juniori U19 ale României au participat la un turneu organizat în Polonia, acum, cele două loturi de rugby în 7 vor juca la Bârlad împotriva selecționatelor Poloniei și Republicii Moldova. Ambii căpitani de echipă sunt bârlădeni! Sub sloganul „Echipa națională de rugby la tine în oraș”, Federația Română de Rugby organizează pentru prima dată un turneu internațional de rugby în Bârlad. Evenimentul se va desfășura în perioada 25-26 aprilie, pe Stadionul Municipal (fost Fepa). În competiție vor intra…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: