Home / Sanatate / Mii de bolnavi și doar doi medici

Mii de bolnavi și doar doi medici

În fiecare zi, vasluienii stau ore în șir în fața Cabinetului de medicină a muncii din cadrul Policlinicii și își așteaptă rândul la consultație sau ca să primească decizia care le deschide drumul spre pensionare. În județ sunt doar doi medici pe această specializare și fac față cu greu numărului tot mai mare de dosare. Casa Teritorială de Pensii (CTP) caută de ani de zile soluții pentru rezolvarea problemei.

”Este greu pentru noi, suntem nevoiți să stăm la rând și să așteptăm. Nu avem ce face. Ar trebui mai mulți medici. Sunt mulți bolnavi, că vin aici din tot județul”, spun vasluienii.

Cabinetul de expertiză a muncii este în subordinea CTP Vaslui. Până acum, nu s-a găsit niciun specialist care să preia din atribuțiile celor doi medici, dintre care unul este pe punctul de a se pensiona.

”La Expertiza muncii avem doi medici. Am făcut demersuri la instituțiile abilitate pentru a rezolva această problemă, dar nu sunt medici. Activitatea se desfășoară în continuare în aceste condiții”, a declarat Isabel Bogdan, directorul CTP Vaslui.

În județ sunt peste 100.000 de pensionari, dintre care 15.000 pe caz de boală.

În fiecare zi, vasluienii stau ore în șir în fața Cabinetului de medicină a muncii din cadrul Policlinicii și își așteaptă rândul la consultație sau ca să primească decizia care le deschide drumul spre pensionare. În județ sunt doar doi medici pe această specializare și fac față cu greu numărului tot mai mare de dosare. Casa Teritorială de Pensii (CTP) caută de ani de zile soluții pentru rezolvarea problemei. ”Este greu pentru noi, suntem nevoiți să stăm la rând și să așteptăm. Nu avem ce face. Ar trebui mai mulți medici. Sunt mulți bolnavi, că vin aici din tot județul”,…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Echipamente medicale de 10,3 milioane lei pentru ambulatoriul Spitalului de Urgență Vaslui

de Dănuț CIOBANU Spitalul Județean ...

Copil de trei ani, dus în stare gravă la spital după ce a fost mușcat de câinele vecinilor

Un băiat în vârstă de ...

Vasluienii leșină pe capete din cauza caniculei

Nu mai puțin de 5 ...

%d blogeri au apreciat: