Home » Social » Polițiștii bârlădeni, acuzați că au bătut un profesor de liceu: „Nici în triburile africane nu se întâmplă așa ceva”
Vasile Razvan Ionescu

Polițiștii bârlădeni, acuzați că au bătut un profesor de liceu: „Nici în triburile africane nu se întâmplă așa ceva”

Polițiștii și jandarmii din Bârlad sunt ținta unui nou scandal. De această dată, oamenii legii sunt acuzați că, taman de sărbătoarea Sfântului Gheorghe, l-au bătut cu bestialitate pe un localnic, cunoscut cu probleme psihice. Victima, profesor de informatică la un liceu din oraș, spune că toată tărășenia s-a petrecut chiar pe holul Poliției Bârlad, unde există camere de supraveghere: „Și eu le-am zis că sunt analfabeți, că mă țin de nas pentru că miroase a prostie, dar nu trebuia să mă omoare în bătaie”.

Acuzații grave la adresa polițiștilor și a jandarmilor bârlădeni, aduse de Vasile Răzvan Ionescu, 40 de ani, profesor de informatică la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza”. Acesta susține că, pe 23 aprilie, de Sfântul Gheorghe, oamenii legii din Bârlad au sărbătorit snopindu-l în bătaie. Totul a pornit de la o ceartă între el și mama sa, în urma căreia femeia a sunat la numărul de urgență 112.

„Miercuri după-amiază, m-am certat cu mama și ea a sunat la Poliție. S-a supărat că am mâncat niște cartofi prăjiți cu o pâine pe care nu am dat eu bani. Au venit trei jandarmi, care mi-au spus că mă leagă și mă duc la Spitalul din Murgeni (cu profil psihiatric – n.r.). Eu le-am spus să scrie procesul-verbal pentru amendă și să mă lase să mă culc întrucât eram puțin băut. Nu s-a întâmplat așa, ci m-au luat de acasă și m-au dus la sediul Poliției, unde am fost bătut cu sălbăticie. Mi-au smuls părul din cap, am fost lovit în gură, la rinichi, la coloană. Nici în triburile africane nu se întâmplă așa ceva. Recunosc că și eu le-am zis că sunt analfabeți, că mă țin de nas pentru că miroase a prostie, dar nu trebuia să mă omoare în bătaie. Mi-au luat buletinul și telefonul și nici până acum nu mi le-au dat înapoi. Nici măcar nu m-au dus într-o cameră, ci pe hol, în sala de așteptare. Erau acolo vreo trei polițiști, iar unul dintre ei i-a spus altuia: «Dă-i la cap, că ăsta-i intelectual!» Altul a zis să oprească sistemul de supraveghere, să nu filmeze în timp ce mă băteau. Apoi, m-au dus să mă interneze la Psihiatrie, dar de acolo m-au trimis acasă, să dorm. Nu o să mă opresc aici. Voi merge să-mi scot certificat medico-legal. Mă leg cu lanțuri de sediul Poliției până vin televiziunile”, ne-a spus indignat bărbatul.

Vasile Răzvan Ionescu crede că totul i se trage de la un incident rutier petrecut în urmă cu câteva zile. Atunci, a intrat în autoturismul unui jandarm, care a făcut scandal, iar când a fost trimis la locuința lui pentru a aplana conflictul cu mama sa, a profitat pentru a se răzbuna.

Intervenția jandarmilor, legală

În replică, șeful Poliției Bârlad, comisar șef Vasile Chelaru, declară că acuzațiile aduse de Vasile Răzvan Ionescu sunt false: „Miercuri, au fost primite de la respectiva adresă două apeluri la numărul 112. Primul, la ora 13.48, a fost făcut de mama bărbatului, iar cel de-al doilea, la ora 18.02, de fiica acestuia, ambele reclamând că bărbatul a făcut scandal. În primul caz, a fost îndrumată la fața locului o echipă de jandarmi pentru a aplana scandalul întrucât cel în cauză era foarte agresiv și a adresat injurii și insulte jandamilor. A fost prezentat la spital, însă a refuzat internarea și a fost lăsat să plece acasă. A fost sancționat conform prevederilor Legii 61/1991, privind faptele de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. Jandarmii nu au făcut plângere împotriva lui pentru ultraj, considerând că atitudinea agresivă a fost cauzată de consumul de alcool și problemele de sănătate. Consider că intervenția jandarmilor a fost făcută cu respectarea prevederilor legale. În cazul celui de-al doilea apel la numărul 112, când a ajuns la fața locului echipajul trimis, bărbatul nu a fost găsit la domiciliu”.

Chelaru a menționat că mama bărbatului le-a spus polițiștilor că fiul său abia a fost externat din spital, secția Psihiatrie. De altfel, Vasile Răzvan Ionescu figurează în evidențele Spitalului de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad cu numeroase prezentări la Psihiatrie, unele soldându-se cu internare. Cea la care se referea mama sa a fost în intervalul 11-19 aprilie, diagnosticul pus de medici fiind „tulburare psihotică acută, schizofrenie și dependență etanolică”.

Polițiștii și jandarmii din Bârlad sunt ținta unui nou scandal. De această dată, oamenii legii sunt acuzați că, taman de sărbătoarea Sfântului Gheorghe, l-au bătut cu bestialitate pe un localnic, cunoscut cu probleme psihice. Victima, profesor de informatică la un liceu din oraș, spune că toată tărășenia s-a petrecut chiar pe holul Poliției Bârlad, unde există camere de supraveghere: „Și eu le-am zis că sunt analfabeți, că mă țin de nas pentru că miroase a prostie, dar nu trebuia să mă omoare în bătaie”. Acuzații grave la adresa polițiștilor și a jandarmilor bârlădeni, aduse de Vasile Răzvan Ionescu, 40 de…

Review Overview

User Rating: 4.68 ( 2 votes)

About Mihai Vasile

One comment

  1. Stimabila ziarista A, Susnea….mergeti va rog si documentati mizeria de articol de mai sus…mergeti si vorbiti cu vecinii de bloc a domnului „profesor” , mergeti la sectia de psihiatrie a spitalului E Beldiman (il ve-ti gasi pe domnul intelectual psihotic internat)si abia apoi redactati articolul de presa…noi cetatenii vecini ai psihoticului profesor va aducem la cunostinta ca sunteti repetenta in „ale scrisului”! Care sunt cele trei surse de la care v-ati documentat inainte de a asterne pe hartie acest articol…va spunem noi…nu exista…a venit psihoticul cu povestea sa si gata a-ti aruncat cu noroi…stiti d-voastra ca noi vecinii suntem in pragul disperarii ca acest individ se comporta precum un animal! stiti ca a incercat sa-si siluiasca mama si fiica ? pai…sigur nu stiti , ca daca a-ti fi avut un minim de profesionalism a-ti fi stiut ! asadar mergeti si va intervievati subiectul la sectia psihiatrie ! noi o parte din vecinii lui am fost de fata cand au venit jandarmii si pot sa va confirm ca dupa ce i-au vorbit frumos si l-au invitat sa-l conduca la spital , ia facut in tot felul si le-a adus jigniri si insulte lor si familiilor lor ce nu se pot reproduce…iata deci pe cine incurajati si-ii plangeti pe umar!