Home » Business » Regina ciocolatei de casă face 1,5 milioane de euro într-una dintre cele mai sărace comune din țară

Regina ciocolatei de casă face 1,5 milioane de euro într-una dintre cele mai sărace comune din țară

Ibolya Laczko a vrut să ducă mai departe tradiția fabricării de ciocolată de casă din localitatea Remetea, județul Harghita, și a deschis împreună cu soțul ei propria fabrică, End-Ibo, la începutul anului 2000.

Au început să producă ciocolată de casă cu șase angajați într-o secție cu o suprafață de 128 de metri pătrați aflată lângă casa în care locuiau, iar după un an au construit o nouă fabrică. Începând cu jumătatea anului 2012, după ce soțul ei a decedat, Ibolya Laczko a preluat frâiele firmei.

Produsele de la End-Ibo, ciocolată de casă, turtă dulce și încă alte câteva tipuri de dulciuri, ajung în 18 județe din țară, dar și în Ungaria. “Este destul de greu să ai o afacere în România și mai ales în industria alimentară, unde cerințele sunt foarte mari, de la un an la altul s-a schimbat legislația, a trebuit să facem investiții noi pentru ca fabrica să corespundă normelor UE,  dar din fericire am reușit să facem față tuturor cerințelor”, spunea antreprenoarea într-un interviu acordat Ziarului Financiar.

În prezent, fabrica are o suprafață de 450 de metri pătrați și 50 de angajați. În 2012, societatea End-Ibo a înregistrat o cifră de afaceri de 1,5 milioane de euro.  “Majoritatea  profitului l-am reinvestit, mereu fiind nevoie de noi dotări, de utilaje, doar așa îți poți menține un loc pe piață”, a declarat antreprenoarea.

Sursa: businessmagazin.ro

Ibolya Laczko a vrut să ducă mai departe tradiția fabricării de ciocolată de casă din localitatea Remetea, județul Harghita, și a deschis împreună cu soțul ei propria fabrică, End-Ibo, la începutul anului 2000. Au început să producă ciocolată de casă cu șase angajați într-o secție cu o suprafață de 128 de metri pătrați aflată lângă casa în care locuiau, iar după un an au construit o nouă fabrică. Începând cu jumătatea anului 2012, după ce soțul ei a decedat, Ibolya Laczko a preluat frâiele firmei. Produsele de la End-Ibo, ciocolată de casă, turtă dulce și încă alte câteva tipuri de…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: