Home » World » Senatori ruși propun trimiterea unei forțe de menținere a păcii în sud-estul Ucrainei

Senatori ruși propun trimiterea unei forțe de menținere a păcii în sud-estul Ucrainei

Senatori din cadrul Consiliul Federației (Camera superioară a Parlamentului rus) au propus, joi, trimiterea unei forțe de menținere a păcii în sud-estul Ucrainei, în contextul tensionării situației în această țară, relatează cotidianul rus Izvestia în pagina electronică.

„Trebuie să fie inițiate imediat negocieri între Rusia, Statele Unite, Uniunea Europeană și Ucraina, pentru a discuta despre trimiterea unui contingent de menținere a păcii în sud-estul” Ucrainei, a declarat senatorul rus Valeri Șneakin. „În acest moment, formulăm o propunere pe acest subiect, aceasta urmând să fie discutată în Consiliul Federației pe 29 aprilie. Însă, dacă situația se va tensiona în continuare, nu este exclus să abordăm această propunere mai devreme”, a adăugat el, menționând că „în apropierea alegerilor prezidențiale din Ucraina, prevăzute pentru 25 mai, criza va escalada semnificativ, iar numărul de morți și răniți va crește”. „Kievul a provocat un genocid al propriului său popor, el nu este capabil să garanteze respectatea libertăților și drepturilor cetățenilor”, a declarat alt senator, Aleksandr Sediakin, membru al delegației ruse la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE). „Autoritățile de la Kiev vor răspunde pentru acțiunile lor în fața Tribunalului (Penal Internațional) de la Haga”, a afirmat Sediakin.

În prezent, Moscova menține forțe de menținere a păcii în Transnistria, insistând că nu le va retrage până când Chișinăul și Tiraspolul nu vor ajunge la un acord asupra statutului regiunii din stânga Nistrului.

Sursa: mediafax.ro

Senatori din cadrul Consiliul Federației (Camera superioară a Parlamentului rus) au propus, joi, trimiterea unei forțe de menținere a păcii în sud-estul Ucrainei, în contextul tensionării situației în această țară, relatează cotidianul rus Izvestia în pagina electronică. "Trebuie să fie inițiate imediat negocieri între Rusia, Statele Unite, Uniunea Europeană și Ucraina, pentru a discuta despre trimiterea unui contingent de menținere a păcii în sud-estul" Ucrainei, a declarat senatorul rus Valeri Șneakin. "În acest moment, formulăm o propunere pe acest subiect, aceasta urmând să fie discutată în Consiliul Federației pe 29 aprilie. Însă, dacă situația se va tensiona în continuare, nu este exclus…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile