Home » Social » Dezinteres jenant

Dezinteres jenant

Mai puțin de 8% dintre șomerii vasluieni au încercat, vineri, să-și găsească o slujbă la Bursa locurilor de muncă.

În timp ce șomajul bate record după record în județul Vaslui, șomerii   nici nu se gândesc să-și caute de lucru. Nici măcar bursa locurilor de muncă, organizată, vineri, simultan în Vaslui, Bârlad și Huși, nu a stârnit interesul celor 18.320 de șomeri înregistrați la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM). La final, conducerea instituției a anunțat că 1.310 persoane s-au interesat de posturile vacante puse la dispoziție de angajatori, adică doar 7,15% dintre șomerii înregistrați oficial. Ce-i drept, nici agenții economici nu s-au îngrămădit să vină la Bursă.

“Dintre cei 1.491 de agenți economici din județ contactați de AJOFM Vaslui în vederea identificării cererii de forță de muncă, au confirnat participarea la Bursă 54, care au oferit 237 de locuri de muncă vacante, dintre care numai 11 au fost pentru persoanele cu studii superioare», ne-a declarat Laura Toporăscu, purtător de cuvânt al AJOFM Vaslui.

Totuși, au fost selectați în vederea angajării 389 de șomeri (cu 17 mai mulți față de ediția de anul trecut), iar doi au fost angajați pe loc.

Persoanele cu studii superioare au avut la dispoziție slujbe de responsabil informare și consiliere profesională, responsabil mediere, responsabil consiliere, inginer horticol. Șomerii cu studii medii și profesionale au fost căutați în meserii precum: funcționar economic, personal administrativ, asistent farmacie, administrator, cofetar, ospătar, barman, bucătar, casier valută, vânzător, zidar, zugrav, tractorist, paznic, confecționer, CTC-ist, muncitor necalificat.

«Mulțumim tuturor agenților economici pentru sprijinul acordat în demersul inițiat de AJOFM Vaslui de a veni cu soluții concrete, reale pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă», a declarat Daniel Olteanu, directorul AJOFM Vaslui.

Mai puțin de 8% dintre șomerii vasluieni au încercat, vineri, să-și găsească o slujbă la Bursa locurilor de muncă. În timp ce șomajul bate record după record în județul Vaslui, șomerii   nici nu se gândesc să-și caute de lucru. Nici măcar bursa locurilor de muncă, organizată, vineri, simultan în Vaslui, Bârlad și Huși, nu a stârnit interesul celor 18.320 de șomeri înregistrați la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM). La final, conducerea instituției a anunțat că 1.310 persoane s-au interesat de posturile vacante puse la dispoziție de angajatori, adică doar 7,15% dintre șomerii înregistrați oficial. Ce-i drept, nici…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: