Home » Justitie » Circarul de pe primărie, scos de sub urmărire penală

Circarul de pe primărie, scos de sub urmărire penală

Luigi Manuel Panaite, cel care, în urmă cu trei săptămâni, s-a cocoțat pe acoperișul Primăriei Bârlad și a amenințat că se aruncă pe caldarâm, poate răsufla ușurat. Pentru că edilii au decis să nu facă plângere împotriva lui, cazul va fi clasat.

Se poate spune că Luigi Manuel Panaite (47 de ani), un vechi client al polițiștilor bârlădeni, are noroc. Deși a stat în pușcărie pentru diverse infracțiuni, ultima dată fiind condamnat pe 14 septembrie 2010 (trei ani închisoare pentru furtul unui autoturism și conducere fără permis), acum a scăpat cu fața curată. Este vorba despre un dosar penal în care Panaite era cercetat pentru infracțiunea de violare a sediului profesional, după ce, în noaptea de 4/5 aprilie, a pătruns în Primăria Bârlad, s-a urcat pe acoperiș și amenințând că se aruncă în gol.

Cercetările au fost stagnate din motive obiective. La infracțiunea de care se face vinovat și care este prevăzută de art. 225 din Codul Penal, se precizează că acțiunea penală se pune în mișcare la plângerea prealabilă a părții vătămate. În cazul de față, reprezentanții Primăriei Bârlad au decis că nu vor să îl tragă la răspundere pe Luigi Manuel Panaite pentru pătrunderea ilegală în sediu.

„Miercuri, 23 aprilie, am primit o adresă din care rezultă că primăria nu înțelege să facă plângere pentru a se putea pune în mișcare acțiunea penală. În acest caz, dosarul va fi trimis Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, unde urmează să fie dată soluție de clasare”, ne-a declarat comisar șef Vasile Chelaru, șeful Poliției Bârlad.

Reamintim că, în noaptea de 4/5 aprilie, puțin după ora 22.00, Panaite a pătruns în clădirea Primăriei Bârlad folosind un geam deschis de la un grup sanitar situat la parter. Individul a urcat apoi la etajul II, după care a deschis o fereastră și a ieșit pe acoperiș, unde a început să urle că se aruncă pe caldarâm. În scurt timp, la fața locului și-au făcut apariția mai multe echipaje de poliție, pompieri și o ambulanță. Tot circul a durat aproape două ore, în final, individul fiind convins de oamenii legii și de un apropiat al său să coboare. Pentru infracțiunea de violare a sediului profesional, pe timp de noapte, Codul Penal prevede o pedeapsă cu închisoarea de la șase luni la trei ani sau amendă.

Luigi Manuel Panaite, cel care, în urmă cu trei săptămâni, s-a cocoțat pe acoperișul Primăriei Bârlad și a amenințat că se aruncă pe caldarâm, poate răsufla ușurat. Pentru că edilii au decis să nu facă plângere împotriva lui, cazul va fi clasat. Se poate spune că Luigi Manuel Panaite (47 de ani), un vechi client al polițiștilor bârlădeni, are noroc. Deși a stat în pușcărie pentru diverse infracțiuni, ultima dată fiind condamnat pe 14 septembrie 2010 (trei ani închisoare pentru furtul unui autoturism și conducere fără permis), acum a scăpat cu fața curată. Este vorba despre un dosar penal în…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile