Home » Social » Profesorul bătut, persecutat de polițiști? „M-au sculat din somn și mi-au pus cătușele”
Vasile Razvan Ionescu

Profesorul bătut, persecutat de polițiști? „M-au sculat din somn și mi-au pus cătușele”

Profesorul de informatică de la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Bârlad care susține că a fost bătut în sediul Poliției revine astăzi la catedră. Diagnosticat cu schizofrenie și tulburare psihotică acută, omul susține că este persecutat de oamenii legii și că însuși șeful Poliției Bârlad a amenințat-o cu moartea pe mama lui. Conducerea liceului la care predă ia în calcul toate măsurile legale pentru ca elevii și personalul să nu fie puși în pericol: „Urmează ca Medicina Muncii să decidă dacă mai poate profesa”.

Scandalul în care polițiștii și jandarmii sunt acuzați că l-au bătut chiar în sediul Poliției Bârlad pe profesorul de informatică Vasile Răzvan Ionescu, în vârstă de 40 de ani, este departe de a se stinge. După ce, joi, 24 aprilie, cadrul didactic a declarat că a fost bătut cu bestialitate pe holul instituției, vineri, a revenit și a adus acuzații noi, la fel de grave. Profesorul, care predă la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” și figurează în evidențele Spitalului de Urgență „Elena „Beldiman” Bârlad cu numeroase prezentări și internări la Psihiatrie, susține că atât el, cât și mama lui au fost amenințați cu moartea de oamenii legii.

„Azi dimineață (vineri – n.r.), la prima oră, m-au sculat din somn și mi-au pus cătușele, după care m-au dus la sediul Poliției, din ordinul lui Chelaru (comisar șef Vasile Chelaru, șeful Poliției Bârlad – n.r.). Pentru că, atunci când m-au bătut, mama a fost martoră la un pumn pe care mi l-au dat în cap și a depus plângere, Chelaru a amenințat-o că n-o să moară în patul ei dacă nu-și retrage plângerea și n-o să spună că nu s-a întâmplat nimic. Mi-e și frică să mai ies pe stradă pentru că și jandarmul de la care a pornit totul m-a amenințat că mă omoară. Eu i-am zis despre mama lui să-mi facă sex oral, într-un mod vulgar, ce-i drept, și el, pentru că abia îi murise mama, s-a răzbunat pe mine. M-a ars cu țigara pe antebraț și mi-a dat una cu podul palmei în gură, de mi-a dat doi dinți jos. Totul a fost filmat, că s-a întâmplat pe hol, unde sunt camere de supraveghere. Oricum, n-o să mă opresc aici. O să vin cu certificat medico-legal și o să adresez o scrisoare deschisă ministrului de interne”, ne-a declarat profesorul Vasile Răzvan Ionescu.

În replică, șeful Poliției Bârlad spune că nici măcar nu o cunoaște pe mama bărbatului, darămite să o mai și amenințe cu moartea.

„Nici nu o cunosc pe mama lui. Nu am vorbit niciodată cu ea. Nu e adevărat nici faptul că ar fi fost adus la Poliție cu cătușe la mâini. Toate afirmațiile sunt false. Nu a fost nimeni acasă la el dimineață”, a menționat comisar șef Vasile Chelaru, șeful Poliției Bârlad.

„Nu știm de ce boală suferă”

Deși, până la cazul de față, nu a ajuns în atenția oamenilor legii, bărbatul a avut conflicte cu colegii de la liceu. Și asta cu toate că predă aici doar din toamnă. Spre exemplu, unul dintre profesorii care i-au făcut un bine ținându-i orele de informatică atunci când a intrat în concediu medical spune că s-a trezit cu o plângere din partea bărbatului, care-l acuza că predă ilegal în locul său.

Cât despre conducerea liceului, directoarea Mihaela Păiș susține că, de când a fost angajat, profesorul nu a dat semne de boală psihică, mai ales că fusese declarat de medici apt pentru munca în colectivitate: „La noi a venit prin detașare din județul Călărași, repartizat în ședință publică la Vaslui, la începutul anului școlar 2013-2014, iar atunci a primit viza medicului de medicina muncii, care-l declara apt. A predat până la sfârșitul lunii martie, când a intrat în concediu medical. Însă nu știm de ce boală suferă întrucât pe certificatul medical vizat de medicul de familie nu este trecut un diagnostic, ci un cod. Oricum, astăzi (vineri – n.r.) i se termină concediul, așa că, de luni, trebuie să revină la catedră. Deocamdată, orele i-au fost acoperite de alți profesori, așa că, din acest punct de vedere, nu a fost o problemă. O să ne sesizăm și o să cerem conducerii Spitalului de Urgență «Elena Beldiman» Bârlad să ne dea diagnosticul exact pus la Secția Psihiatrie și urmează ca Medicina Muncii să decidă dacă mai poate profesa în continuare”.

Reamintim că scandalul a pornit miercuri, 23 aprilie, de la un conflict între bărbat și mama lui, care a sunat la 112. Omul susține că a fost dus la sediul Poliției de trei jandarmi și că, acolo, pe hol, ar fi fost snopit în bătaie.

Trebuie spus că Vasile Răzvan Ionescu figurează în evidențele spitalului bârlădean cu multiple prezentări și internări la Psihiatrie. Ultima dintre ele, la care chiar și mama acestuia a făcut referire atunci când a sunat la 112, a fost înainte de Paște. Atunci, mai exact în intervalul 11-19 aprilie, a fost internat cu diagnosticul „tulburare psihotică acută, schizofrenie și dependență etanolică”. Pe 22 aprilie, în cea de-a treia zi de Paște, a ajuns iar la Psihiatrie, în stare de ebrietate, însă a refuzat asistența medicală.

Profesorul de informatică de la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Bârlad care susține că a fost bătut în sediul Poliției revine astăzi la catedră. Diagnosticat cu schizofrenie și tulburare psihotică acută, omul susține că este persecutat de oamenii legii și că însuși șeful Poliției Bârlad a amenințat-o cu moartea pe mama lui. Conducerea liceului la care predă ia în calcul toate măsurile legale pentru ca elevii și personalul să nu fie puși în pericol: „Urmează ca Medicina Muncii să decidă dacă mai poate profesa”. Scandalul în care polițiștii și jandarmii sunt acuzați că l-au bătut chiar în sediul Poliției Bârlad…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: