Home » Sanatate » Virozele, în „cădere liberă”

Virozele, în „cădere liberă”

Numărul cazurilor de viroză și pneumonie diagnosticate de medici a scăzut considerabil în ultima perioadă. De la aproape 1.100 pacienți înregistrați în intervalul 7-13 aprilie, s-a coborât la puțin peste 250 în săptămâna următoare.

Fie vasluienii au respectat recomandările medicilor, fie s-au îmbolnăvit, dar s-au tratat „după ureche”, cert este că numărul virozelor și al pneumoniilor a scăzut cu peste 800 în numai o săptămână. Potrivit unei situații întocmite la nivelul județului, în intervalul 14-20 aprilie, medicii au înregistrat 261 de cazuri de infecții respiratorii, dintre care 157 de viroze și 104 pneumonii. Comparativ cu situația raportată Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui în săptămâna anterioară (7-13 aprilie), când au fost 709 cazuri de viroză și 287 de cazuri de pneumonie, scăderea este de 76%.

Din totalul persoanelor diagnosticate cu afecțiuni ale căilor respiratorii superioare, numai 95 au fost spitalizate. La viroze, incidența cea mai crescută s-a înregistrat la grupa de vârstă 5-14 ani, respectiv 58 de cazuri, ponderea internărilor fiind în rândul copiilor.

„În ceea ce privește cele 104 pneumopatii acute raportate în săptămâna 14-20 aprilie, putem spune că incidența cea mai crescută s-a înregistrat la grupa de vârstă 15-49 de ani, cu 23 de cazuri, ponderea internărilor fiind în rândul copiilor de până la un an și a celor din grupa de vârstă doi-patru ani, cu câte 14 cazuri spitalizate. În continuare, medicii recomandă populației ca, în perioadele cu fluctuații frecvente de temperatură, să respecte regulile de igienă personală și colectivă pentru a nu se îmbolnăvi”, ne-a declarat Mihaela Topliceanu, purtătorul de cuvânt al DSP Vaslui.

Potrivit situației întocmite la nivelul județului, în cea de-a 16-a săptămână de monitorizare a afecțiunilor respiratorii au fost internate 30 de persoane cu viroze și 65 cu pneumonii acute.

Numărul cazurilor de viroză și pneumonie diagnosticate de medici a scăzut considerabil în ultima perioadă. De la aproape 1.100 pacienți înregistrați în intervalul 7-13 aprilie, s-a coborât la puțin peste 250 în săptămâna următoare. Fie vasluienii au respectat recomandările medicilor, fie s-au îmbolnăvit, dar s-au tratat „după ureche”, cert este că numărul virozelor și al pneumoniilor a scăzut cu peste 800 în numai o săptămână. Potrivit unei situații întocmite la nivelul județului, în intervalul 14-20 aprilie, medicii au înregistrat 261 de cazuri de infecții respiratorii, dintre care 157 de viroze și 104 pneumonii. Comparativ cu situația raportată Direcției de Sănătate…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: