Home » Social » Ziua mondială a securității și sănătății în muncă

Ziua mondială a securității și sănătății în muncă

În ultimii cinci ani, în județul Vaslui au avut loc 176 de accidente de muncă, dintre care 18 mortale și opt soldate cu invaliditate. Alături de șomaj, accidentele de muncă reprezintă fața nevăzută a fenomenului industrializării și dezvoltării economice. Din păcate, ies la iveală, cel mai adesea, abia în momentul producerii unei tragedii.

“Inspecția Muncii, respectiv Inspectoratul Teritorial de Muncă Vaslui, ca și în anii anteriori, dorește să transmită, în primul rând, un mesaj de solidaritate față de cei afectați, dar și un mesaj de unitate și de acțiune conjugată a tuturor celor implicați, instituții ale administrației, întreprinderi și reprezentanți ai salariaților, pentru reducerea accidentelor de muncă și a efectelor acestora, conștienți fiind că eradicarea acestora nu se va putea realiza niciodată. Astăzi, 28 aprilie, fiind Ziua mondială a securității și sănătății în muncă,în toată țara, la inițiativa inspectoratelor teritoriale de muncă din fiecare județ, cu participarea sindicatelor, a patronatelor și a instituțiilor centrale și locale, se desfășoară diverse acțiuni publice de conștientizare a muncii sigure, sănătoase și decente”, a declarat Alin Cristian Mocanu, șeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Vaslui.

În ultimii cinci ani, în județul Vaslui au avut loc 176 de accidente de muncă, dintre care 18 mortale și opt soldate cu invaliditate. Alături de șomaj, accidentele de muncă reprezintă fața nevăzută a fenomenului industrializării și dezvoltării economice. Din păcate, ies la iveală, cel mai adesea, abia în momentul producerii unei tragedii. “Inspecția Muncii, respectiv Inspectoratul Teritorial de Muncă Vaslui, ca și în anii anteriori, dorește să transmită, în primul rând, un mesaj de solidaritate față de cei afectați, dar și un mesaj de unitate și de acțiune conjugată a tuturor celor implicați, instituții ale administrației, întreprinderi și reprezentanți…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile