Home » Social » Autoritățile au „grijă” de tineri: Impozit pe apartamentele ANL

Autoritățile au „grijă” de tineri: Impozit pe apartamentele ANL

Din acest an, persoanele care locuiesc în blocuri ANL vor trebui să plătească, pe lângă chirie, impozit pe apartament. La nivelul Bârladului, în această situație se află în jur de 280 de familii, care vor trebui să scoată din buzunar între 50 și 120 de lei.

Veste neplăcută pentru locatarii blocurilor ANL! Începând cu anul curent, vor trebui să se familiarizeze cu ghișeele Serviciului Taxe și Impozite Persoane Fizice întrucât vor plăti impozite pe locuințele în care stau cu chirie. Noutatea este prevăzută de Legea 571/2003, privind Codul Fiscal, care a fost actualizată prin OUG 88/2013, privind adoptarea unor măsuri fiscal-bugetare pentru îndeplinirea unor angajamente convenite cu organismele internaționale.

La nivelul Bârladului, ar fi vorba despre aproximativ 280 de familii care vor trebui să achite impozit pe locuințele de tip ANL. SC Compania de Utilități Publice (CUP) SA Bârlad, care le administrează, a trimis deja înștiințări de plată. Ieri, în scările de bloc au fost afișate adrese prin care locatarii sunt chestionați dacă preferă ca impozitul să fie împărțit la 12 și plătit în rate odată cu chiria lunară sau dacă vor să să meargă singuri la primărie pentru a-și achita noul bir.

„Acest impozit a fost introdus într-o ordonanță de urgență în iulie 2013, cu aplicare din 2014. Se precizează clar că, de acum, chiria constă în impozitul pe clădiri și amortizarea costului clădirilor, așa că nu contează că locatarii nu sunt proprietari pe locuințele în care stau. Deja ni s-a atras atenția de către reprezentanții Serviciului Taxe și Impozite că, din 2014, trebuie plătit impozit pe locuințele ANL. La nivelul Bârladului, impozitul variază, în funcție de suprafața locuită, de zona unde se află sau de costul clădirii, de la 50-60 de lei la 120 de lei. Impozitul este fix, stabilit ca și pentru proprietarii de locuințe, cred că undeva la 1,7% din valoarea clădirii”, ne-a declarat Adrian Bobeică, directorul SC CUP SA Bârlad.

Din acest an, persoanele care locuiesc în blocuri ANL vor trebui să plătească, pe lângă chirie, impozit pe apartament. La nivelul Bârladului, în această situație se află în jur de 280 de familii, care vor trebui să scoată din buzunar între 50 și 120 de lei. Veste neplăcută pentru locatarii blocurilor ANL! Începând cu anul curent, vor trebui să se familiarizeze cu ghișeele Serviciului Taxe și Impozite Persoane Fizice întrucât vor plăti impozite pe locuințele în care stau cu chirie. Noutatea este prevăzută de Legea 571/2003, privind Codul Fiscal, care a fost actualizată prin OUG 88/2013, privind adoptarea unor măsuri…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

One comment

  1. Adica va plati si Solomon saracu, (deputatul nostru ?)se poate asa ceva ?Cine vrea asta ! va avea viata lui Aldo Moro !”

%d blogeri au apreciat: