Home » Sanatate » Sute de copii depistați cu malnutriție

Sute de copii depistați cu malnutriție

Mulți copii din județ suferă de malnutriție proteino-calorică din cauza alimentației necorespunzătoare, în evidențele Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui fiind înregistrați cu acest diagnostic 200 de micuți cu vârsta cuprinsă între 0-3 ani. Din cauza sărăciei în care trăiesc familiile lor sau din pricina neglijenței părinților, copiii riscă să rămână cu sechele pe viață. Mai precis, o mulțime de copii palizi și pirpirii, numai piele și os, fară poftă de mâncare, dezvoltă ticuri motorii și pot cădea foarte ușor pradă unor afecțiuni mai grave. Medicii trag un semnal de alarmă și spun că acești copii sunt predispuși unor întârzieri ale dezvoltării psihice.

„Boala se întâlnește cu precădere la copiii din mediul rural. Dintre cele 60 de cazuri noi de copii diagnosticați cu malnutriție proteino-calorică anul acesta, 43 sunt din mediul rural, iar 17 din mediul urban. Aproximativ jumătate dintre copiii cu malnutriție au vârsta de până la un an”, se arată într-o notă a DSP Vaslui.

Mulți copii din județ suferă de malnutriție proteino-calorică din cauza alimentației necorespunzătoare, în evidențele Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui fiind înregistrați cu acest diagnostic 200 de micuți cu vârsta cuprinsă între 0-3 ani. Din cauza sărăciei în care trăiesc familiile lor sau din pricina neglijenței părinților, copiii riscă să rămână cu sechele pe viață. Mai precis, o mulțime de copii palizi și pirpirii, numai piele și os, fară poftă de mâncare, dezvoltă ticuri motorii și pot cădea foarte ușor pradă unor afecțiuni mai grave. Medicii trag un semnal de alarmă și spun că acești copii sunt predispuși unor întârzieri…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: