Home » Sanatate » Cinci copii și doi adulți, duși la spital cu numeroase înțepături de albine

Cinci copii și doi adulți, duși la spital cu numeroase înțepături de albine

Cinci copii cu vârste între 3 și 14 ani și doi adulți din Sârbi, comuna Banca, au ajuns, în urmă cu câteva ore, la spitalul din Bârlad după ce au fost înțepați de un roi de albine.

Albinele atacă! Pare a fi titlul unui film de groază, însă pentru locuitorii satului Sârbi, comuna Banca, a devenit o realitate, când, în jurul orei 14.30, mai multe persoane au semnalat că au fost înțepate de albine. În primul caz, apelul la 112 a fost făcut de un bărbat care a semnalat faptul că atât el cât și soția și cei trei copii au căzut victimele unui roi de albine foarte agresiv. În momentul când au fost înțepați, aceștia se aflau într-o căruță și se deplasau pe DE 581, în localitatea Sârbi. Necunoscându-se starea în care se aflau sau dacă vreuna dintre victimele insectelor era alergică la veninul de albine, la fața locului au fost trimise două ambulanțe. Până la sosirea echipajelor medicale, părinții și cei trei copii s-au acoperit cum au putut cu haine și pături și s-au adăpostit într-o râpă.
„Unul dintre copii, în vârstă de patru ani, se află în stare gravă din cauza reacției alergice de la înțepătura de albină. Atât minorii, cât și cei doi adulți au fost stabilizați la fața locului și apoi transportați cu mai multe ambulanțe la Spitalul de Urgență «Elena Beldiman» Bârlad. Chiar și atunci când ne aflam la caz și acordam primul ajutor, roiul de albine se afla încă în zonă, existând pericolul să fie atacate și cadrele medicale”, a precizat medicul Dan Ungureanu din cadrul Serviciului de Ambulanță al Județului Vaslui.
Al doilea caz a fost semnalat la ora 14.59, în timp ce ambulanțierii ajunși la solicitare acordau deja primul ajutor. De această dată, în apelul la numărul de urgență se preciza că doi copii care se jucau pe o uliță din sat au fost atacați de mai multe albine.

Cinci copii cu vârste între 3 și 14 ani și doi adulți din Sârbi, comuna Banca, au ajuns, în urmă cu câteva ore, la spitalul din Bârlad după ce au fost înțepați de un roi de albine. Albinele atacă! Pare a fi titlul unui film de groază, însă pentru locuitorii satului Sârbi, comuna Banca, a devenit o realitate, când, în jurul orei 14.30, mai multe persoane au semnalat că au fost înțepate de albine. În primul caz, apelul la 112 a fost făcut de un bărbat care a semnalat faptul că atât el cât și soția și cei trei copii…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile