Home » Justitie » Escrocii cu „accidentul”, condamnați

Escrocii cu „accidentul”, condamnați

Cei trei bârlădeni judecați pentru că au înșelat mai multe persoane prin metoda „accidentul” și-au aflat pedepsele. Liderul grupului infracțional va sta după gratii trei ani și patru luni, iar partenerii care se dădeau avocați au fost condamnați cu suspendare.

Magistrații Judecătoriei Bârlad i-au condamnat, ieri, pe cei trei bârlădeni trimiși în judecată la jumătatea lunii decembrie pentru înșelăciune, după ce au escrocat mai multe persoane prin metoda „accidentul”. Liderul grupului, Marius Dumitru Isac (34 de ani), a fost condamnat la trei ani și patru luni de închisoare, din care urmează să se scadă perioada cât a stat în arest preventiv. Complicii săi, Bogdan Boza (31 de ani) și Răzvan Ifteme (23 de ani), au fost condamnați la trei ani, respectiv un an de închisoare, cu suspendare, sub supraveghere pentru o perioadă de cinci ani, respectiv trei ani. De asemenea, magistrații i-au obligat la plata despăgubirilor civile solicitate de victime.

Potrivit anchetatorilor, pe 23 septembrie 2013, Marius Dumitru Isac l-a contactat telefonic pe un bărbat din Cârja, suburbie a orașului Murgeni, spunându-i că fiul său a accidentat un minor pe o trecere de pietoni din Focșani. Pentru a scăpa de închisoare, trebuie să achite familiei copilului accidentat suma de 3.000 de lei. Isac și-a trimis doi complici la Cârja, în speță Bogdan Boza și Răzvan Ifteme, spunându-le că urmează să primească indicații prin telefon în legătură cu modul în care urmau să abordeze victima.

Cei doi au plecat cu un taxi, iar la destinație s-au întâlnit cu bătrânul care chiar în acel moment discuta la telefon cu Isac. Naiv, vârstnicul le-a oferit celor doi indivizi suma de 3.000 de lei, în bancnote de 200 și 100 de lei, însă a fost suficient de vigilent și a reținut datele de identificare ale mașinii. A reușit apoi să ia legătura cu fiul său, care i-a spus că nu a fost implicat în niciun accident. Dându-și seama că a fost înșelat, bătrânul a sesizat Poliția, furnizând totodată amănunte cu privire la autoturismul respectiv.

Mai târziu, taxiul în care se aflau Ifteme și Boza a fost oprit de polițiști în trafic, pe raza comunei Zorleni. Cu ocazia controlului, pe bancheta din spate a fost găsit un telefon de pe care se discutase cu victima, precum și suma de 3.000 de lei. În primă fază, cei doi escroci au fost reținuți 24 de ore, ulterior fiind arestați preventiv. În fața anchetatorilor, și-au recunoscut faptele, spunând că au acționat de frica lui Isac.

Câteva zile mai târziu, polițiștii de la Investigații Criminale au reușit să dea și de urma liderului grupului, care, la rându-i, a fost arestat preventiv. Șapte persoane s-au constituit părți vătămate în acest caz, solicitând instanței să-i oblige pe cei trei escroci să le restituie sumele de bani plătite.

Cei trei bârlădeni judecați pentru că au înșelat mai multe persoane prin metoda „accidentul” și-au aflat pedepsele. Liderul grupului infracțional va sta după gratii trei ani și patru luni, iar partenerii care se dădeau avocați au fost condamnați cu suspendare. Magistrații Judecătoriei Bârlad i-au condamnat, ieri, pe cei trei bârlădeni trimiși în judecată la jumătatea lunii decembrie pentru înșelăciune, după ce au escrocat mai multe persoane prin metoda „accidentul”. Liderul grupului, Marius Dumitru Isac (34 de ani), a fost condamnat la trei ani și patru luni de închisoare, din care urmează să se scadă perioada cât a stat în arest…

Review Overview

User Rating: 4.9 ( 1 votes)

About Mihai Vasile

One comment

  1. Si cine nu stie mai este o metoda de escrocare prin metoda „accidentul”. Sunt escroci care stau intr-o masina vai de capul ei si chipurile iti dau prioritate, iar in momentul cand treci hop si ei in tine, si pe urma scandal ca i-ai botit si iti cer cateva milioane bune sa nu mai cheme politia. ASA CA ATENTIE SOFERI !!! va recomand sa nu treceti daca nu aveti prioritate, mai ales in orase mai mari, chiar daca sunt unele persoane „bine intentionate”, eu personal asa fac.