Home » Administratie » Încasări în ritm alert
Mihai Moraru

Încasări în ritm alert

Localnicii din comuna Ștefan cel Mare sunt la zi cu taxele și impozitele. Până în prezent, 40% din obligațiile fiscale aferente întregului an 2014 au fost deja încasate. Autoritățile locale susțin că oamenilor nu le place să rămână restanțieri.

”În comuna Ștefan cel Mare, nivelul încasărilor este foarte bun. Avem foarte puține eșalonări la plată deoarece sumele nu sunt atât de mari și cetățenii le pot suporta. Oamenii preferă să fie la zi cu datoriile, astfel încât să nu fie nevoiți să plătească și penalități. Sunt conștiincioși cetățenii, iar cu banii adunați putem derula în continuare proiectele pe care le avem”, a declarat Mihai Moraru, primarul comunei Ștefan cel Mare.

O parte din banii cu care se achită taxele și impozitele locale vin de peste hotare.

“Ștefan cel Mare, ca și celelalte comune ale județului, este îmbătrânită. În majoritatea satelor, 60-70% din populație este de vârsta a III-a. Tinerii au luat de mult calea străinătății. Din fericire, mulți dintre ei trimit acasă bani pentru a-și ridica locuințe sau pentru a-i ajuta pe părinți și bunici să supraviețuiască. Așa s-au construit case, s-au achiziționat terenuri și chiar s-au deschis mici afaceri”, a mai spus primarul.

”Mă apucă uneori câte un dor de nu știu ce să fac. Merg prin curte și nu-mi găsesc liniștea. E plecat băiatul de cinci ani. Îmi trimite bani, acum îi facem casă, dar tare ne mai este dor de el”, spune o bătrână din comună.

În ultimii ani, tot mai mulți primari s-au plâns că nu le ajung banii alocați prin buget. Șefii Consiliului Județean (CJ) Vaslui afirmă însă că unii edili pur și simplu nu sunt preocupați să colecteze taxele și impozitele locale de la cetățeni.

„Sunt primari care anul trecut au colectat doar 35% din taxe și impozite. Primarii sunt obligați să-și strângă toate dările”, a declarat Vasile Mihalachi, vicepreședinte al CJ Vaslui.

Localnicii din comuna Ștefan cel Mare sunt la zi cu taxele și impozitele. Până în prezent, 40% din obligațiile fiscale aferente întregului an 2014 au fost deja încasate. Autoritățile locale susțin că oamenilor nu le place să rămână restanțieri. ”În comuna Ștefan cel Mare, nivelul încasărilor este foarte bun. Avem foarte puține eșalonări la plată deoarece sumele nu sunt atât de mari și cetățenii le pot suporta. Oamenii preferă să fie la zi cu datoriile, astfel încât să nu fie nevoiți să plătească și penalități. Sunt conștiincioși cetățenii, iar cu banii adunați putem derula în continuare proiectele pe care le…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: