Home » Administratie » Întârzieri la APIA

Întârzieri la APIA

Doar 18.293 dintre cei 23.145 de fermieri vasluieni au depus cereri pentru subvenții, deși toți au fost invitați să se prezinte la centrele Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Cererile înregistrate până în prezent au în vedere o suprafață agricolă de 91.790 de hectare. Cauza acestor întârzieri nu este alta decât campania agricolă de primăvară, fermierii preferând să lucreze pământurile decât să facă drumuri „la oraș”.

Campania de primire a cererilor de plată este programată în perioada 3 martie – 15 mai 2014 fără penalități, respectiv 16 mai – 9 iunie inclusiv cu penalizări de 1% pentru fiecare zi lucrătoare de întârziere. După această dată, cererea de sprijin nu mai este admisă la calculul plății pentru anul în curs. Fermierii care dețin până la 50 de hectare de teren agricol sunt așteptați să depună cererile la unul dintre centrele locale ale APIA, iar agricultorii care dețin suprafețe mai mari de 50 de hectare trebuie să meargă la Centrul Județean.

Anul trecut, au fost înregistrate 28.518 cereri de plată pe suprafață în județul Vaslui, totalizând 264.218 hectare, suma plătită fermierilor din fonduri europene și de la bugetul național fiind de 165.748.639 de lei.

Doar 18.293 dintre cei 23.145 de fermieri vasluieni au depus cereri pentru subvenții, deși toți au fost invitați să se prezinte la centrele Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Cererile înregistrate până în prezent au în vedere o suprafață agricolă de 91.790 de hectare. Cauza acestor întârzieri nu este alta decât campania agricolă de primăvară, fermierii preferând să lucreze pământurile decât să facă drumuri „la oraș”. Campania de primire a cererilor de plată este programată în perioada 3 martie - 15 mai 2014 fără penalități, respectiv 16 mai - 9 iunie inclusiv cu penalizări de 1% pentru fiecare…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: