Home » World » Putin: Noile sancțiuni riscă să afecteze întreprinderi occidentale care activează în Rusia

Putin: Noile sancțiuni riscă să afecteze întreprinderi occidentale care activează în Rusia

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a avertizat marți că noile sancțiuni americane și europene ar putea afecta întreprinderile occidentale care activează în domeniul energetic rus și a dezmințit, totodată, prezența unor forțe rusești în estul Ucrainei.

„Dacă această (situație) va continua, va trebui, desigur, să vedem cum (societățile străine) activează în Federația Rusă, în special în domeniile-cheie ale economiei ruse, precum cel energetic”, a declarat Putin, dând asigurări că nu nu există „nici formatori ruși, nici unități speciale și nici trupe” rusești în Ucraina. Într-o alocuțiune televizată, numărul unu rus a mai spus că speră că observatorii OSCE (Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa) reținuți de militanți proruși în Ucraina vor fi eliberați în curând. „Cei care sunt implicați ar trebui să tragă concluzii din ceea ce se întâmplă”, a adăugat Putin. „Dacă Guvernul, sau cei care acum își spun guvern, au invitat astfel de observatori (…), atunci (acești observatori) ar trebui să înțeleagă că au intrat într-o zonă de conflict, în regiunea unei țări care nu recunoaște legitimitatea autorităților”, a spus el.

„Ei ar fi trebuit să se gândească mai înainte și să se pună de acord (în privința misiunii) cu persoanele care controlează acest teritoriu”, a afirmat el.

Sursa: mediafax.ro

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a avertizat marți că noile sancțiuni americane și europene ar putea afecta întreprinderile occidentale care activează în domeniul energetic rus și a dezmințit, totodată, prezența unor forțe rusești în estul Ucrainei. "Dacă această (situație) va continua, va trebui, desigur, să vedem cum (societățile străine) activează în Federația Rusă, în special în domeniile-cheie ale economiei ruse, precum cel energetic", a declarat Putin, dând asigurări că nu nu există "nici formatori ruși, nici unități speciale și nici trupe" rusești în Ucraina. Într-o alocuțiune televizată, numărul unu rus a mai spus că speră că observatorii OSCE (Organizația pentru Securitate…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: