Home » Justitie » Recidivistul din Grivița, condamnat pentru viol și violare de domiciliu

Recidivistul din Grivița, condamnat pentru viol și violare de domiciliu

Iulian Vasile Macare, din comuna Grivița, condamnat în trecut pentru violare de domiciliu și furt calificat, va petrece următorii cinci ani după gratii. De această dată, magistrații bârlădeni l-au „premiat” pentru mai multe infracțiuni, în speță viol, vătămare corporală, violare de domiciliu și tentativă de furt calificat, fiind obligat să achite și o amendă penală de 1.000 lei.

Un infractor extrem de violent din Odaia Bursucani, comuna Grivița, se străduiește, din răsputeri, să bată recordul la condamnările pentru violare de domiciliu. Este vorba despre Iulian Vasile Macare, un individ în vârstă de 34 de ani, care și-a început cariera infracțională de foarte tânăr, astfel că, numai în ultimii nouă ani, a fost condamnat de patru ori la închisoare pentru violare de domiciliu.

Penultima sentință dictată de magistrații din cadrul Judecătoriei Bârlad datează din 31 mai 2012. Dar se vede treaba că i-a plăcut după gratii, așa că nici bine nu a ieșit din închisoare că s-a apucat din nou de treabă. Pentru ultima ispravă comisă în luna noiembrie 2013, instanța bârlădeană l-a condamnat, pe 30 aprilie, la alți cinci ani de închisoare. Iar pedeapsa o merită cu vârf și îndesat, având în vedere că, de această dată, a fost judecat pentru un cumul de infracțiuni, în speță viol, vătămare corporală, violare de domiciliu și tentativă de furt calificat. Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, individul a fost obligat să plăteascăși o amendă penală de 1.000 lei. Potrivit anchetatorilor care au efectuat cercetările în acest caz, respectivele fapte s-au petrecut pe parcursul lunilor noiembrie și decembrie 2013.

„Pe data de 4 noiembrie, individul se afla în fața unui magazin din Odaia Bursucani, localitatea sa de domiciliu. La un moment dat, pe fondul unui conflict mai vechi, a aplicat mai multe lovituri cu pumnii și cu obiecte contondente unui consătean. Același individ este principalul suspect în săvârșirea unei tentative la infracțiunea de furt calificat, faptă petrecută în noaptea de 27 spre 28 noiembrie, la un magazin din localitate în care a intrat prin efracție. Nu în ultimul rând, în seara de 9 decembrie, același individ a pătruns fără drept, prin forțarea ușii de acces, în locuința unei femei în vârstă de 65 de ani, din aceeași localitate. Prin constrângere, a forțat-o pe femeie să întrețină relații sexuale. Pentru a-l determina să plece, bătrâna i-a dat suma de 20 de lei”, a declarat, la acel moment, agent principal Alina Tonică, responsabil mass-media în cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui.

În primă fază, pe 10 decembrie 2013, Iulian Vasile Macare a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, după care, pe 11 decembrie, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile. De atunci, magistrații din cadrul Judecătoriei Bârlad au dispus prelungirea mandatului de arestare, iar pe 30 ianuarie 2014, a fost trimis în judecată tot în stare de arest preventiv. În proces, s-au constituit părți civile și consătenii pe care i-a agresat, respectiv de la care a încercat să fure pătrunzând prin efracție, dar și Serviciul de Ambulanță Județean Vaslui, Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad și Spitalul Județean Clinic de Urgență „Sfântul Spiridon” Iași, care au acordat îngrijiri medicale bărbatului bătut.

De menționat că infractorul are o relație „strânsă” cu judecătorii bârlădeni, pe 21 mai 2005 fiind condamnat la 3 ani și 6 luni închisoare, pe 4 iunie 2009 la alți 3 ani închisoare, pe 7 sept 2010 la încă 3 ani închisoare și pe 31 mai 2012 la alți 2 ani și 2 luni închisoare. De fiecare dată, infracțiunea comisă era violarea de domiciliu, într-un singur caz fiind condamnat și pentru furt calificat. De această dată, însă, dacă va fi găsit vinovat, riscă să petreacă până la 10 ani de închisoare. Și asta pentru că, pe lista infracțiunilor, s-a adăugat și violul, pedepsit mult mai aspru decât violarea de domiciliu.

Iulian Vasile Macare, din comuna Grivița, condamnat în trecut pentru violare de domiciliu și furt calificat, va petrece următorii cinci ani după gratii. De această dată, magistrații bârlădeni l-au „premiat” pentru mai multe infracțiuni, în speță viol, vătămare corporală, violare de domiciliu și tentativă de furt calificat, fiind obligat să achite și o amendă penală de 1.000 lei. Un infractor extrem de violent din Odaia Bursucani, comuna Grivița, se străduiește, din răsputeri, să bată recordul la condamnările pentru violare de domiciliu. Este vorba despre Iulian Vasile Macare, un individ în vârstă de 34 de ani, care și-a început cariera infracțională…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: