Home » National » STENOGRAME in dosarul Cosma – Alexe. DNA sustine ca banii din licitatiile trucate se imparteau intre familia Cosma si PSD Prahova. Razvan Alexe a colaborat cu procurorii, in discutii e invocat si un anume Ghita

STENOGRAME in dosarul Cosma – Alexe. DNA sustine ca banii din licitatiile trucate se imparteau intre familia Cosma si PSD Prahova. Razvan Alexe a colaborat cu procurorii, in discutii e invocat si un anume Ghita

Procurorii DNA sustin ca Mircea Cosma – seful CJ Prahova, Vlad Cosma – parlamentar si fiul acestuia, organizatia locala a PSD si alti inculpati ar fi beneficiat de banii negri rezultati din trucarea licitatiilor cu bani publici de la Consiliul Judetean Prahova. n referat se arata ca inculpatul Razvan Alexe si-a recunoscut faptele si a colaborat cu procurorii. In referatul DNA apare stenograma unei convorbiri intre interlopul Razvan Alexe si Adrian Alixandrescu, functionar in CJ Prahova, convorbire in care Alexe sustine ca un anume Ghita a „tipat” sa fie trimise masini de deszapezire intr-o localitate afectata de ninsori.
Iata transcriptul convorbirii, asa cum apare in referatul DNA:
În ziua de 09.12.2012, la ora 09:52:58, inculpatul ALEXE RĂZVAN este contactat de inculpatul ALIXANDRESCU DANIEL ADRIAN, cu care poartă următorul dialog relevant pentru cauză:
ALEXE RĂZVAN – Sunteți în comandament cu deszăpezirea?
ALIXANDRESCU DANIEL ADRIAN – Sunt la servici, da.
A.R. – Auziți, n-aveți cumva pe… harta care mi-ați dat-o mie cu deszăpezirea n-o aveți cumva în sistem electronic să mi-o trimiteți și mie pe mail?
A.D.A.– Nu, nu am sistem electronic.
A.R. – N-o avem, nu? Nici eu n-am scanat-o… m-am ținut…
A.D.A.– Nu, n-o am și…
A.R. – Dar dați-i un telefon lui REBELIS, țipă GHIȚĂ, la Ștefești-Bertea e nenorocire! Am trimis eu două mașini d-ale lui CONI acolo.
A.D.A.– Am înțeles. Nu le mai trimiteți că le încurcați! Stați puțin să…
A.R. – Nu e problemă! Ascultați-mă ce vă spun eu!
A.D.A.– Ascultați-mă, că am vorbit cu președintele (n.a. Cosma Mircea) și am dispus ca DUMITRU de pe sectorul 3 să meargă pe sectorul 5. Lăsați-i, nu-i mai încurcați, că-i zăpăciți de cap după aceea!
A.R. – Păi, merge pe sectorul 5, ăsta e pe sectorul 6.
A.D.A.– Știu, dar REBELIS are mașinile acolo.
A.R. – Păi, dacă mi-a dat telefon GHIȚĂ mie, personal, să zic chestia asta, ce vrei să fac acuma, să-i zic lu’ ăla nu-ți trimit?
A.D.A.– Eu v-am spus ce a zis președintele.
A.R. – Deci eu am un eșalon, separat, de 5 mașini, cu greder, cu absolut tot, care nu intră la deszăpezire. Ăla e de rezervă, înțelegi tu? Și în clipa în care e nevoie undeva, acționăm cu câte o mașină două acolo.
A.D.A.– Bine, bine, domnu’… Am înțeles.
A.R. – Da?
A.D.A.– Bine.
Razvan Alexe si-a recunoscut faptele
Procurorii DNA sustin in referat ca Razvan Alexe si-a recunoscut faptele, dupa ce initial le negase. Mai mult, in referat se arata ca Alexe „a denuntat fapte de coruptie si a facilitat identificarea in vederea tragerii la raspundere penala a altor participanti la infractiunile comise de el”.
Cum erau impartiti banii din licitatiile trucate
Procurorii DNA arata in referat ca banii obtinuti din trucarea licitatiilor se imparteau in felul urmator:
– 10% pentru presedintele autoritatii publice judetene – inculpatul Cosma Mircea si pentru formatiunea politica pe care acesta o reprezenta (PSD)
– sume fixe – de regula 10.000 lei de lucrare pentru sprijinul acordat de inculpatul Alixandrescu Daniel Adrian – potrivit prerogativelor functiei sale
– 1/3 din castig care se impartea in mod egal intre inculpatii Alexe Razvan si Cosma Vlad Alexandru – traficantii de influenta.
Martori in dosar au declarat ca banii rezultati din trucarea licitatiilor erau ridicati cash din banca si adusi in sacose pana in biroul lui Razvan Alexe, unde erau impartiti intre beneficiari.
Procurorii DNA sustin ca „Aceste <<intelegeri>> au fost materializate in forma scrisa (pentru a deveni explicite participantilor la discutii) de catre  inculpatul Alexe Razvan, dar si de catre martora Stroe Cecilia Cristina, persoana de incredere a celui din urma, detinand – pentru o perioada de timp – calitatea de administrator al S.C.MARCONSTRUCT COMPANY S.R.L. PLOIESTI si angajata la SC S&S WIZARD ADVERTISING SRL Ploiesti, care isi desfasura activitatea intr-un birou alaturat biroului inculpatului. Inscrisurile ce consfinteau intelegerile incheiate intre reprezentantii societatilor mentionate si inculpatul Alexe Razvan care, alaturi de coinculpatul Cosma Vlad Alexandru isi trafica influenta in favoarea lor, au fost pastrate. Faptul ca aceste intelegeri, relatiile cu cele trei societati, precum si legaturile dintre acestea si factorii de decizie de la nivelul Consiliului Judetean Prahova erau gestionate de catre inculpatul Alexe Razvan, rezulta  din procesele verbale de redare in forma scrisa a unor convorbiri telefonice interceptate si inregistrate autorizat, din declaratiile martori cu identitate protejata. Cu privire la modalitatea in care banii (reprezentand obiectul infractiunilor de coruptie cercetate in cauza) ajungeau in posesia inculpatilor, s-a demonstrat in cursul urmaririi penale ca pentru acest obiectiv au fost folosite mai multe societati comerciale, controlate – in fapt – de inculpatul Alexe Razvan, de pilda SC MARCONSTRUCT COMPANY SRL Ploiesti si SC S&S WIZARD ADVERTISING SRL Ploiesti, societati catre care denuntatorii ¬ castigatori ai licitatiilor ¬ subcontractau fictiv o parte din lucrare si in conturile carora efectuau apoi plati. Banii erau scosi numerar din conturile societatilor controlate si transportati la biroul din comuna Barcanesti, sat Tatarani de unde erau impartiti potrivit intelegerilor si apoi remisi de catre inculpatul Alexe Razvan ¬ dupa retinerea propriilor ,,comisioane¬ – catre inculpatii Cosma ¬ tata si fiu, precum si catre inculpatul Alixandrescu Daniel Adrian. In aceasta modalitate, in perioada 2012-2013, inculpatii Alexe Razvan si Cosma Vlad Alexandru au intrat in posesia unor sume de bani in cuantum de 4.410.149, 97 lei, pe care i-au impartit in mod egal, iar inculpatii Cosma Mircea si Alixandrescu Daniel Adrian au primit de la inculpatul Alexe Razvan, pentru incalcarea atributiilor de serviciu si favorizarea celor trei agenti economici mentionati in legatura cu trei lucrari atribuite de autoritatea publica judeteana (ce vor fi detaliate in cele ce urmeaza) – 1.890.064,27 lei (Cosma Mircea), respectiv 130.000 lei (Alixandrescu Daniel Adrian)”.

Sursa: hotnews.ro

Procurorii DNA sustin ca Mircea Cosma - seful CJ Prahova, Vlad Cosma - parlamentar si fiul acestuia, organizatia locala a PSD si alti inculpati ar fi beneficiat de banii negri rezultati din trucarea licitatiilor cu bani publici de la Consiliul Judetean Prahova. n referat se arata ca inculpatul Razvan Alexe si-a recunoscut faptele si a colaborat cu procurorii. In referatul DNA apare stenograma unei convorbiri intre interlopul Razvan Alexe si Adrian Alixandrescu, functionar in CJ Prahova, convorbire in care Alexe sustine ca un anume Ghita a "tipat" sa fie trimise masini de deszapezire intr-o localitate afectata de ninsori. Iata transcriptul&hellip;

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: