Home » National » Predoiu lui Ponta: Ca de la jurist la jurist, daca semnati HG cu Portul Constanta intrati la puscarie

Predoiu lui Ponta: Ca de la jurist la jurist, daca semnati HG cu Portul Constanta intrati la puscarie

Prim-vicepresedintele PDL Catalin Predoiu a declarat, joi, ca Guvernul pregateste adoptarea unei hotarari prin care 13% din actiunile Portului Constanta vor fi transferate gratuit la Consiliul Local Constanta, el avertizandu-l pe premierul Ponta ca va intra in puscarie daca va semna aceasta hotarare, relateaza Mediafax.
„Se pregateste adoptarea unei hotarari de guvern prin care 13% din actiunile Portului Constanta sa fie transferate cu titlu gratuit, subliniez cu titlu gratuit, in proprietatea Consiliului Local Constanta. Aceasta este prima pagina a proiectului de hotarare, acest proiect de hotarare urma sa intre ieri in sedinta de Guvern, se prevede clar transferul cu titlu gratuit a 13% din actiuni, 13,99% in proprietatea Consiliului Local Constanta”, a precizat Predoiu intr-o conferinta de presa.
El a aratat ca, daca va fi adoptata, hotararea de guvern va fi nelegala, deoarece incalca Legea privatizarii si nu tine cont de avizele date de directiile de specialitate din Ministerul Transporturilor.
„Eu vreau sa spun, nu ca politician, nu ca prim-ministru ce se afla, nu ca opozant, vreau sa-i spun asa, ca de la jurist la jurist, de la avocat la procuror: ᅡdomnule Ponta, daca semnati aceasta hotarare de guvern, acest proiect asa cum este el scris astazi, intrati in puscarie! Sa nu spuneti ca nu v-am zisᅡ”, a afirmat Ca Catalin Predoiu
Predoiu a apreciat ca vizita pe care Ponta o face de 1 Mai primarului Mazare „seamana cu o vizita a doi gangsteri care fac o recunoastere inainte sa dea lovitura, inainte sa dea spargerea”.
„Vizita aceasta pe care domnul Ponta o face azi domnului Mazare, inteleg ca viziteaza Portul Constanta, seamana foarte mult, tinand cont de acest proiect de hotarare, seamana, pana nu semneaza nu vreau sa spun chiar este, seamana cu vizita a doi gangsteri care fac o recunoastere inainte sa dea lovitura, inainte sa dea spargerea, se duc sa vada ce este acolo, e vreun geam deschis, e vreo usa lasata fara incuietoare, seamana cu vizita a doi oameni onorabili”, a mai spus Catalin Predoiu. El a aratat ca PDL doreste sa impiedice „un jaf care se pune la cale de catre premier, ministrul Sova si primarul Mazare, un jaf care vizeaza obiectivul strategic de interes national, Portul Constanta”. Catalin Predoiu a mai aratat ca proiectul de hotarare de guvern, in afara de faptul ca este nelegal, are si o problema legata de oportunitate, iar directiile de specialitate din Ministerul Transporturilor au atras atentia ca transferul cu titlu gratuit este nelegal si ar insemna pierderea controlului asupra Portului Constanta, cu riscuri foarte mari „de a se deteriora infrastructura portuara”. Premierul Victor Ponta se afla, joi, in judetul Constanta, unde a inspectat lucrarile la podul de la Agigea, a mers in cartierul de locuinte sociale Henry Coanda, impreuna cu Radu Mazare, va merge la una dintre pasarelele pietonale aflate in constructie la Mamaia si pe faleza, unde de asemenea au loc lucrari. Premierul Victor Ponta a afirmat joi ca este „absolut logic” ca locuitorii din Constanta sa „aiba un cuvant de spus, o participare” in administrarea Portului, dupa ce a inaugurat, alaturi de Radu Mazare si Liviu Dragnea, o pasarela in statiunea Mamaia.
„Este normal ca oamenii din constanta sa aiba un cuvant de spus, o participare, e absolut logic. Am foarte mare incredere ca autoritatea locala, alaturi de investitori privati si guvern vor dezvolta mult mai bine Portul decat l-au dezvoltat guvernele in 20 de ani. De fapt, guvernul nu l-a dezvoltat in 20 de ani”, a spus primul ministru, la intrebarile presei.
Declaratiile sale vin pe fondul informatiilor legate de transferarea la Primaria Constanta a unui pachet important de actiuni detinut de Ministerul Transporturilor la Administratia Porturilor Maritime Constanta. Dan Sova, ministrul Transporturilor, a afirmat recent ca intentiile Guvernului sunt ca Ministerul Transporturilor sa renunte la o mare parte din actiuni astfel incat Primaria Constanta sa ajunga sa detina 33% din actiuni, iar 14% sa fie vandute

Sursa: hotnews.ro

Prim-vicepresedintele PDL Catalin Predoiu a declarat, joi, ca Guvernul pregateste adoptarea unei hotarari prin care 13% din actiunile Portului Constanta vor fi transferate gratuit la Consiliul Local Constanta, el avertizandu-l pe premierul Ponta ca va intra in puscarie daca va semna aceasta hotarare, relateaza Mediafax. "Se pregateste adoptarea unei hotarari de guvern prin care 13% din actiunile Portului Constanta sa fie transferate cu titlu gratuit, subliniez cu titlu gratuit, in proprietatea Consiliului Local Constanta. Aceasta este prima pagina a proiectului de hotarare, acest proiect de hotarare urma sa intre ieri in sedinta de Guvern, se prevede clar transferul cu titlu…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: