Home » Social » Albinele atacă!

Albinele atacă!

Cinci copii cu vârste între trei și 14 ani și doi adulți din satul Sârbi, comuna Banca, au ajuns la spitalul din Bârlad după ce au fost înțepați de un roi de albine. Un bărbat din Ciocani se află în stare gravă după ce a fost atacat de albinele care îi omorâseră calul.

Albinele atacă! Pare a fi titlul unui film de groază, însă pentru locuitorii satului Sârbi, comuna Banca, a devenit o realitate pe 30 aprilie, în jurul orei 14.30, când mai multe persoane au semnalat că au fost înțepate de albine. În primul caz, apelul la 112 a fost făcut de un bărbat care a anunțat că atât el, cât și soția și cei trei copii au căzut victimele unui roi de albine. În momentul când au fost înțepați, se aflau într-o căruță și se deplasau pe DE 581, în localitatea Sârbi.

Necunoscându-se starea în care se aflau victimele, la fața locului au fost trimise două ambulanțe. Până la sosirea echipajelor medicale, părinții și cei trei copii s-au acoperit cum au putut cu haine și pături și s-au adăpostit într-o râpă.

„Unul dintre copii, în vârstă de patru ani, se află în stare gravă din cauza reacției alergice de la înțepătura de albină. Atât minorii, cât și cei doi adulți au fost stabilizați la fața locului și apoi transportați cu mai multe ambulanțe la Spitalul de Urgență «Elena Beldiman» Bârlad. Chiar și atunci când ne aflam la caz și acordam primul ajutor, roiul de albine se afla încă în zonă, existând pericolul să fie atacate și cadrele medicale”, a declarat medicul Dan Ungureanu, din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Vaslui.

Al doilea caz a fost semnalat la ora 14.59. De această dată, în apelul la numărul de urgență se preciza că doi copii care se jucau pe o uliță din sat au fost atacați de mai multe albine.

În stare gravă

În aceeași zi, un bărbat aflat într-un lan de rapiță de pe raza comunei Ciocani a fost înțepat de sute de albine, care i-au omorât și calul. Incidentul s-a petrecut în jurul orei 10.30, în apropiere de localitatea Podu Pietriș. Bărbatul a fost găsit din întâmplare de un localnic, care a sunat imediat la 112 și a chemat o ambulanță.

Din cauza ploilor căzute în ultimele zile, autosanitara s-a împotmolit în noroi lângă o pădure, fiind solicitată o altă ambulanță. Între timp, autoritățile locale au intervenit cu o autospecială, care l-a transportat pe bărbat la prima ambulanță. După ce i s-au acordat primele îngrijiri și i s-au extras toate acele de albine – peste 200 numai la nivelul feței! – victima a fost dusă la Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad.

„În momentul când am ajuns la pacient, acesta era conștient, învelit cu o pătură pe marginea drumului, dar cu o reacție alergică importantă la nivelul feței, cu un edem masiv. A fost adus la ambulanță, iar apoi am mers mai departe cu circa 300 de metri întrucât acolo erau foarte multe albine și nu eram în siguranță. După ce l-am stabilizat, l-am transportat la spitalul din Bârlad”, a declarat medicul Dan Ungureanu.

Cinci copii cu vârste între trei și 14 ani și doi adulți din satul Sârbi, comuna Banca, au ajuns la spitalul din Bârlad după ce au fost înțepați de un roi de albine. Un bărbat din Ciocani se află în stare gravă după ce a fost atacat de albinele care îi omorâseră calul. Albinele atacă! Pare a fi titlul unui film de groază, însă pentru locuitorii satului Sârbi, comuna Banca, a devenit o realitate pe 30 aprilie, în jurul orei 14.30, când mai multe persoane au semnalat că au fost înțepate de albine. În primul caz, apelul la 112 a…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: