Home » Politic » Dezinteres pentru europarlamentare

Dezinteres pentru europarlamentare

Primarilor vasluieni nu prea le pasă de scrutinul pentru Parlamentul European programat pentru 25 mai. Doar o parte din ei s-au sinchisit să se prezinte la ședința organizatorică convocată marți de Prefectura Vaslui.

Nu numai vasluienii de rând, dar nici primarii înșiși nu sunt interesați de alegerile europarlamentare programate pentru 25 mai. La ședința organizatorică de marți, de la prefectură, doar câțiva edili și-au făcut apariția, cei mai mulți preferând să trimită secretarii de comune sau, pur și simplu, să o ignore. În total, în sala Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ), unde a avut loc adunarea, au fost prezenți vreo 80 de oameni, deși județul Vaslui are 86 de unități administrativ-teritoriale.

Reprezentanții autorităților statului s-au luat însă în serios. Andrei Puică, prefectul județului, le-a amintit primarilor responsabilitățile pe care le au: reglementarea afișajului, măsuri de ordine și siguranță publică, prevenirea și stingerea incendiilor etc.

Comisarul șef Mihai Carp, șeful IPJ Vaslui, a insistat asupra obligației îndepărtării afișelor electorale pe 24 mai, cu o zi înainte de desfășurarea scrutinului: „Dumneavoastră, ca primari, trebuie să asigurați și paza locurilor de afișaj și să autorizați cererile privind organizarea de mitinguri, la trei zile maximum după înregistrarea solicitării. Noi vom face verificări la toate secțiile de votare și vom vedea cum se asigură paza în teritoriu. Să avem oameni de încredere în aceste posturi, să nu găsim persoane aflate în stare de ebrietate, cum s-a mai întâmplat în unele cazuri”.

Primarilor vasluieni nu prea le pasă de scrutinul pentru Parlamentul European programat pentru 25 mai. Doar o parte din ei s-au sinchisit să se prezinte la ședința organizatorică convocată marți de Prefectura Vaslui. Nu numai vasluienii de rând, dar nici primarii înșiși nu sunt interesați de alegerile europarlamentare programate pentru 25 mai. La ședința organizatorică de marți, de la prefectură, doar câțiva edili și-au făcut apariția, cei mai mulți preferând să trimită secretarii de comune sau, pur și simplu, să o ignore. În total, în sala Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ), unde a avut loc adunarea, au fost prezenți…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: