Home » Justitie » Hoțul din Târgul de Crăciun, condamnat

Hoțul din Târgul de Crăciun, condamnat

Băcăuanul care a furat mai multe bunuri, printre care și cablu electric, din Târgul de Crăciun Bârlad își va petrece următorii trei ani după gratii.

Magistrații Judecătoriei Bârlad au dat, ieri, sentința în cazul bărbatului judecat pentru o infracțiune de furt calificat comisă la mijlocul lunii decembrie 2013, în plin centrul Bârladului. Este vorba despre Stelian State (45 de ani), din localitatea Podu Turcului, județul Bacău, care locuia fără forme legale în Bârlad. În noaptea de 12/13 decembrie, individul a îndrăznit să fure din Târgul de Crăciun, amenajat în Centrul Civic.

Deși este recidivist, judecătorii i-au dat o pedeapsă relativ blândă, de trei ani de închisoare. De asemenea, în sentință se precizează că „se revocă liberarea condiționată a restului de pedeapsă de 206 zile închisoare rămas de executat din pedeapsa rezultantă de doi ani și șase luni închisoare la care a fost condamnat inculpatul în 5 februarie 2013, pronunțată de Judecătoria Bârlad. Contopește pedeapsa rezultantă de trei ani închisoare, stabilită pentru infracțiunile cu privire la care a fost condamnat prin prezenta hotărâre, cu restul de pedeapsă de 206 zile închisoare ce a mai rămas de executat din pedeapsa anterioară aplicată prin sentința mai sus menționată, în pedeapsa cea mai grea, de trei ani închisoare. Deduce din pedeapsă durata reținerii și arestului preventiv începând cu data de 13 decembrie 2013 la zi”.

Toată târășenia s-a petrecut a doua zi după inaugurarea Târgului de Crăciun, aflat la prima ediție. Pe la miezul nopții, individul s-a deghizat în angajat al SC CUP SA Bârlad, firma care asigură salubrizarea în oraș, și, „înarmat” cu o vestă și un sac menajer, a trecut la treabă. Din nefericire pentru el, a fost prins în flagrant de cadre ale Biroului de Ordine Publică și Poliției Locale Bârlad în timp ce fura cablu electric de la un carusel pentru copii. Reușise însă să taie 37 de metri de cablu, mai multe bucăți fiind deja ascunse într-o geantă. La un control amănunțit, polițiștii și-au dat seama că omul furase și alte bunuri (cablu și becuri) din două căsuțe amplasate pentru comerțul stradal.

În primă fază, suspectul a fost reținut de polițiști, iar pe 13 decembrie a fost prezentat în fața magistraților bârlădeni cu propunerea de arestare preventivă. Instanța a emis pe numele lui Stelian State un mandat pe 29 de zile pentru furt calificat, iar pe 6 ianuarie, individul a fost trimis în judecată, tot în stare de arest preventiv. Chiar dacă bunurile furate au fost găsite asupra lui și recuperate, Primăria Bârlad s-a constituit parte civilă în proces.

Pe lângă condamnarea din februarie 2013, dată de Judecătoria Bârlad într-un dosar de violare de domiciliu și furt calificat, State se poate „lăuda” și cu una din mai 2011, de doi ani și șase luni de închisoare, aplicată de Judecătoria Podu Turcului pentru infracțiunea de furt calificat.

Băcăuanul care a furat mai multe bunuri, printre care și cablu electric, din Târgul de Crăciun Bârlad își va petrece următorii trei ani după gratii. Magistrații Judecătoriei Bârlad au dat, ieri, sentința în cazul bărbatului judecat pentru o infracțiune de furt calificat comisă la mijlocul lunii decembrie 2013, în plin centrul Bârladului. Este vorba despre Stelian State (45 de ani), din localitatea Podu Turcului, județul Bacău, care locuia fără forme legale în Bârlad. În noaptea de 12/13 decembrie, individul a îndrăznit să fure din Târgul de Crăciun, amenajat în Centrul Civic. Deși este recidivist, judecătorii i-au dat o pedeapsă relativ…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: