Home » Sport » Lacăt pe fotbalul vasluian

Lacăt pe fotbalul vasluian

FC Vaslui nu a primit licența pentru Liga I. Galben-verzii se mai pot doar adresa la TAS, prin directorul de licențiere, Viorel Duru.

FC Vaslui nu a primit licența pentru sezonul viitor al Ligii I de fotbal, a anunțat Viorel Duru, directorul de licențiere din cadrul Federației Române de Fotbal, sâmbătă, într-o conferință de presă, la Casa Fotbalului.

“Procesul de licențiere începe la 31 martie și se încheie la 16 mai pe plan național, cu liga a doua. Un număr de 17 cluburi din Liga I au solicitat licența pentru sezonul viitor, însă Corona Brașov (deja retrogradată sportiv) nu a depus dosarul. Administrația de licențiere a venit cu propunerea de acordare a licenței pentru 15 cluburi, iar pentru două nu, respectiv FC Brașov (criteriul de infrastructură) și Sporting Vaslui (criteriul financiar). Comisia de licențiere a refuzat licența unui al treilea club, Săgeata Năvodari, pentru infrastructură. FC Vaslui nu a făcut apel și hotărârea a devenit definitivă la data de 23 aprilie. FC Brașov și Săgeata au făcut apel, au fost audiate la data de 30 aprilie, Comisia a admis apelurile și le-a acordat licență la Liga I”, a afirmat Viorel Duru.

În privința FC Vaslui, Magdalena Filip, președinta Comisiei de Licențiere, a precizat că gruparea a recunoscut că, la data de 31 decembrie 2013, a înregistrat datorii care, parțial, nu au putut fi achitate până la data de 31 martie, astfel încât nu a îndeplinit criteriul financiar: “În situația financiară a clubului din ultimii trei ani, s-a constatat o depreciere a veniturilor și o creștere a datoriilor. În 2012, a fost înregistrată o creștere a datoriilor de 28 la sută față de 2011, iar în 2013 au crescut cu încă patru la sută. A fost o reducere a salariilor, dar nu a existat o finanțare. De asemenea, au fost constatate numeroase litigii, astfel încât comisia a respins în unanimitate cererea de licență».

Viorel Duru a citat și articolul 19 din ROAF, care stipulează că, dacă un club nu primește licența pentru Liga I, va fi retrogradat chiar dacă îndeplinește criteriul sportiv, locul său în primul eșalon urmând să fie luat de un club care are licență, dar nu îndeplinește criteriul sportiv. Astfel, locul 15 din Liga I nu va retrograda în liga secundă deoarece FC Vaslui nu a primit licența pentru eșalonul de elită.

FC Vaslui nu a primit licența pentru Liga I. Galben-verzii se mai pot doar adresa la TAS, prin directorul de licențiere, Viorel Duru. FC Vaslui nu a primit licența pentru sezonul viitor al Ligii I de fotbal, a anunțat Viorel Duru, directorul de licențiere din cadrul Federației Române de Fotbal, sâmbătă, într-o conferință de presă, la Casa Fotbalului. “Procesul de licențiere începe la 31 martie și se încheie la 16 mai pe plan național, cu liga a doua. Un număr de 17 cluburi din Liga I au solicitat licența pentru sezonul viitor, însă Corona Brașov (deja retrogradată sportiv) nu a…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: