Home / Justitie / Recidivistul din Grivița, la pușcărie

Recidivistul din Grivița, la pușcărie

Iulian Vasile Macare, din comuna Grivița, va petrece următorii cinci ani după gratii. Magistrații bârlădeni l-au „premiat” pentru mai multe infracțiuni, în speță viol, vătămare corporală, violare de domiciliu și tentativă de furt calificat.

Un infractor extrem de violent din Odaia Bursucani, comuna Grivița, ține morțiș să bată recordul la condamnări pentru violare de domiciliu. Este vorba despre Iulian Vasile Macare, 34 de ani, care și-a început cariera infracțională de foarte tânăr, astfel că, numai în ultimii nouă ani, a fost condamnat de patru ori la închisoare pentru violare de domiciliu.

Penultima sentință dictată de Judecătoria Bârlad datează din 31 mai 2012. Se vede treaba că i-a plăcut după gratii, așa că nici bine nu a ieșit din închisoare, că individul s-a apucat din nou de „treabă”. Pentru o ispravă comisă la finele anului trecut, instanța l-a condamnat, pe 30 aprilie, la cinci ani de închisoare. Iar pedeapsa o merită cu vârf și îndesat, având în vedere că, de această dată, a fost judecat pentru un cumul de infracțiuni, în speță viol, vătămare corporală, violare de domiciliu și tentativă de furt calificat.

Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, individul a fost obligat să plătească o amendă penală de 1.000 de lei. Potrivit anchetatorilor, respectivele fapte s-au petrecut pe parcursul lunilor noiembrie – decembrie 2013.

„Pe 4 noiembrie, individul se afla în fața unui magazin din Odaia Bursucani, localitatea sa de domiciliu. La un moment dat, pe fondul unui conflict mai vechi, a aplicat mai multe lovituri cu pumnii și cu obiecte contondente unui consătean. Același individ este principalul suspect în săvârșirea unei tentative la infracțiunea de furt calificat, faptă petrecută în noaptea de 27/28 noiembrie, la un magazin din localitate în care a intrat prin efracție. Nu în ultimul rând, în seara de 9 decembrie, același individ a pătruns fără drept, prin forțarea ușii de acces, în locuința unei femei în vârstă de 65 de ani, din aceeași localitate. Prin constrângere, a forțat-o să întrețină relații sexuale. Pentru a-l determina să plece, bătrâna i-a dat suma de 20 de lei”, a declarat agent principal Alina Tonică, responsabil mass-media în cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui.

În primă fază, pe 10 decembrie 2013, Iulian Vasile Macare a fost reținut pentru 24 de ore, după care, pe 11 decembrie, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile. De atunci, magistrații din cadrul Judecătoriei Bârlad au dispus prelungirea mandatului de arestare, iar pe 30 ianuarie 2014, procurorii l-au trimis în judecată. În proces, s-au constituit părți civile și consătenii agresați sau de la care a încercat să fure, precum și Serviciul de Ambulanță Județean Vaslui, Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad și Spitalul Județean Clinic de Urgență „Sfântul Spiridon” Iași, care au acordat îngrijiri medicale bărbatului bătut.

Infractorul are o relație strânsă cu judecătorii bârlădeni, pe 21 mai 2005 fiind condamnat la trei ani și șase luni de închisoare, pe 4 iunie 2009, la trei ani de închisoare, pe 7 septembrie 2010, la încă trei ani de închisoare, iar pe 31 mai 2012, la doi ani și două luni de închisoare. De fiecare dată, infracțiunea comisă era violarea de domiciliu, într-un singur caz fiind condamnat și pentru furt calificat.

Acum, dacă va fi găsit vinovat, riscă să petreacă după gratii până la 10 ani. Și asta pentru că pe lista infracțiunilor s-a adăugat violul, pedepsit mult mai aspru decât violarea de domiciliu.

Iulian Vasile Macare, din comuna Grivița, va petrece următorii cinci ani după gratii. Magistrații bârlădeni l-au „premiat” pentru mai multe infracțiuni, în speță viol, vătămare corporală, violare de domiciliu și tentativă de furt calificat. Un infractor extrem de violent din Odaia Bursucani, comuna Grivița, ține morțiș să bată recordul la condamnări pentru violare de domiciliu. Este vorba despre Iulian Vasile Macare, 34 de ani, care și-a început cariera infracțională de foarte tânăr, astfel că, numai în ultimii nouă ani, a fost condamnat de patru ori la închisoare pentru violare de domiciliu. Penultima sentință dictată de Judecătoria Bârlad datează din 31…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Iată ce minune: au ieșit polițiștii locali din mașini și s-au apucat de patrulat

Așa da! Polițiștii locali patrulează ...

Sancțiuni aplicate de polițiștii vasluieni în urma campaniei „Alcoolul conduce la tragedii – Povești fără happy-end”

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii ...

Scandalos! Parcul din centrul Bârladului, nerecomandat minorilor. Dar nici adulților

Scene scandaloase! De asta au ...

%d blogeri au apreciat: