Home » Social » Săptămâna Internațională a Astronomiei

Săptămâna Internațională a Astronomiei

În intervalul 5-11 mai, astronomii din Bârlad, alături de cei din întreaga lume, sărbătoresc Săptămâna Internațională a Astronomiei (Astronomy Week), în ziua de 10 mai marcându-se Ziua Astronomiei. Pentru a atrage cât mai multe persoane spre acest domeniu, Observatorul Astronomic al Muzeului „Vasile Pârvan” Bârlad va organiza, în intervalul 6-9 mai, observații astronomice prin instrumentele optice din dotare. De asemenea, vor fi difuzate filme documentare pe teme de astronomie. Activitățile vor avea loc în intervalul orar 21.00-23.00, costul unui bilet fiind de 2 lei.

Pe 10 mai, programul va fi ceva mai diversificat. Ziua Astronomiei va începe cu o sesiune de observații solare în Parcul „Victor Ion Popa”, desfășurată între orele 09.30-11.00. La ora 11.30, la sediul centralal muzeului, din strada Vasile Pârvan, nr. 1, va avea loc o conferință cu publicul, iar seara, între orele 21.00-22.30, se vor derula observații astronomice, însă în stradă. Doritorii sunt invitați în locul cu care amatorii de astronomie s-au obișnuit deja, respectiv Bulevardul Republicii, zona Parcului „Victor Ion Popa”, lângă statuia lui Mihai Eminescu.

„În fiecare an, în luna aprilie sau mai, când Luna este în preajma primului pătrar, astronomii din lumea întreagă sărbătoresc Ziua Astronomiei (Astronomy Day). Această manifestare a astronomilor amatori a plecat din dorința de a arăta oamenilor obișnuiți frumusețile cerului înstelat, în felul acesta contribuind la promovarea și popularizarea astronomiei în rândul publicului”, ne-a declarat muzeograful Dumitru Ciprian Vîntdevară.

În intervalul 5-11 mai, astronomii din Bârlad, alături de cei din întreaga lume, sărbătoresc Săptămâna Internațională a Astronomiei (Astronomy Week), în ziua de 10 mai marcându-se Ziua Astronomiei. Pentru a atrage cât mai multe persoane spre acest domeniu, Observatorul Astronomic al Muzeului „Vasile Pârvan” Bârlad va organiza, în intervalul 6-9 mai, observații astronomice prin instrumentele optice din dotare. De asemenea, vor fi difuzate filme documentare pe teme de astronomie. Activitățile vor avea loc în intervalul orar 21.00-23.00, costul unui bilet fiind de 2 lei. Pe 10 mai, programul va fi ceva mai diversificat. Ziua Astronomiei va începe cu o sesiune…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: